Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektromos bérautók – hamarosan hazánkban is

Smart home

Elektromos bérautók – hamarosan hazánkban is

Elektromos autó a Sixt kínálatában – az ENSZ is támogatja a Sixt innovációját.

Európában elsőként a Sixt autókölcsönzőnél bérelhető tisztán elektromos üzemű gépjármű. A világ több mint 100 országában jelenlévő Sixtnél Dániában lehet kikölcsönözni a Citroen C1 ev’ie modellt, de a kedvező tapasztalatok eredményeként hamarosan akár a magyarországi Sixt flottájába is bekerülhet a zéró emissziós kisautó.

Tisztán elektromos üzeme ellenére 100 kilométerórás végsebességgel és 100 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik a Citroen C1 ev’ie. Így a jellemző európai használat – a naponta megtett úthossz nem haladja meg a 60 kilométert – mellett ideális választás mindazoknak, akik számára fontos a környezetvédelem, nem utolsósorban pedig a költségmegtakarítás. Az autókölcsönzők közül a Sixt által Európában elsőként kínált elektromos üzemű autó a környezettudatosság egyik mintaországában, Dániában bérelhető.

#img1#

A kezdeményezést az Egyesült Nemzetek Szervezete is kedvezően fogadta, így exkluzív szerződést kötött a Sixttel; a nemzetközi autókölcsönző biztosítja a résztvevők szállítását a 2009 decemberében Koppenhágában megrendezésre kerülő klímakonferencián, melyen Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke is részt vesz.

A Sixt folyamatosan törekszik arra, hogy az iparágban elsőként alkalmazza a legkorszerűbb technológiákat. “A világ több mint 100 országában jelenlévő autókölcsönzőként a Sixt felelősséget érez a környezetbarát technológiák széles körű népszerűsítése és mielőbbi elterjesztése iránt. Ezért döntöttünk úgy, hogy Európában elsőként bővítjük autókölcsönző flottánkat elektromos hajtású gépjárművel. Dánia ehhez pusztán kiindulópontként szolgált, a kedvező tapasztalatok és a hazai igények feltérképezése után terveink közt szerepel a magyarországi bevezetés” – mondta Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezetője.

Ehhez kapcsolódóan a napokban egy játékos szavazást is indított oldalán a Sixt Magyarország, hogy kiderüljön, mik a főbb érvek, ellenérvek az elektromos autók kölcsönzésével kapcsolatban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés