Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-könyv olvasót kaphat minden amerikai diák

Smart home

E-könyv olvasót kaphat minden amerikai diák

A Demokrata párt néhány befolyásos tagja azt kívánja elérni, hogy minden tanuló kapjon egy e-könyv olvasót.

A Democratic Leadership Council baloldali agytröszt előterjesztése szerint minden diákhoz el kell juttatni egy e-könyv olvasót. A szerzők szerint a kormánynak fel kell szerelnie a diákokat a digitális olvasóeszközzel, ami egy olcsón frissíthető alternatíva lenne a tankönyvekre, és a tanárok interaktív, testre szabható tanagyagot adhatnának a diákoknak.

“Nem kell megvárnunk azt az egy-két évtizedet, hogy elkezdjünk átállni arra, ami amúgy is elkerülhetetlen, egy olyan oktatási rendszer, amiben az amerikai iskolások mind rendelkeznek egy Amazon Kindle-hez hasonló elektronikus olvasókönyvvel, amire a legfrissebb interaktív oktatási anyagok és szövegek lehetnének feltölthetők”, mutat rá az iromány. “Ez nem csupán egy propagandafogás, ez valóban javíthatna az oktatás minőségén, és pénzt is megtakaríthatnánk vele”.

A szerzőknek erős összeköttetései vannak az Obama adminisztrációban, és befolyással bírnak a Demokrata pártban. A Thomas Z. Freedman, az írás főszerzője, Clinton elnök tanácsadója volt, valamint az Obama-Biden átmeneti csapatban is szerepet vállalt. Az írás egy egyéves pilot programot is előterjeszt, aminek keretében 400 ezer diák kapna elektronikus olvasóeszközt, és ha sikeresnek bizonyulna a kísérlet, kiterjesztenék az összes tanulóra.

A kormányzat ilyen szintű elköteleződése növelné a versenyt a gyártók között, és a hardver árát is lejjebb vinné. Mivel az e-szövegkönyvek jóval olcsóbbak, mint a hagyományos könyvek, a projekttel éves szinten 700 millió dollárt lehetne megspórolni az ötödik évtől, írta meg a New York Times.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés