Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitalizálja a játszótereket a Nintendo

Smart home

Digitalizálja a játszótereket a Nintendo

Három angol egyetem a British Library-vel és a Nintendoval olyan játékok digitális változatán dolgoznak, mint az ugróiskola, vagy az ugrókötelezés, és a Wii Sportsra fog hasonlítani.

 A kutatók a könyvtár archívumából fognak felvételeket és dalokat felhasználni, de mai példákat is keresnek majd az iskolák udvarain. Ezek alapján fogják elkészíteni a prototípusokat, ami majd a konzolon lesz használható. A könyvtár tartalmait interaktív módon elérhetővé teszik egy weboldalon is, amihez a szülők és a gyerekek hozzáférhetnek majd.

A fejlesztés egy 600 ezer fontos projekt keretében készül. A kutatásnak része egy két éves tanulmány egy londoni, és egy Sheffield-i általános iskola játszótéri kultúrájáról is. Itt azt fogják vizsgálni, hogy hogyan hatnak a képregények, a tévé, a filmek és számítógépes játékok a játszótéri játékokra, dalokra, mondókákra. A két érintett iskola tanulói részt vehetnek a játékok fejlesztésében, és a honlap kialakításában is, írta meg a Telegraph.

A különböző játékokban használt mozgásmintákat rögzítik, és később felhasználják majd a digitális játékokban, mondta el a projekt vezetője, dr. Andrew Burn. A Nintendo csak tanácsadással járul a projekthez, üzletileg nem vesz részt a fejlesztésben.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés