Connect with us

technokrata

Bőrbetegséget okozhat a PlayStation

Smart home

Bőrbetegséget okozhat a PlayStation

Minden játékos tudja, hogy néhány óra masszív kontroller markolás után megfájdulhat a keze. Egy svájci kislánynál viszont egy bőrbetegség kialakulásához vezetett a hosszabb ideig tartó rendszeres playstation-özés.

Svájci tudósok egy új bőrbetegséget fedeztek fel, melynek a kézen kialakuló vízhólyagok és sebesedés lehetnek a tünetei. A tenyér környéki playstation hidradentitis nevű kór kiváltó oka a Genfi Orvosi Egyetem munkatársai szerint a konzolok kontrollerének túl erős markolása, és a gombok ádáz nyomkodása lehet.

A ritka betegségről egy angol bőrgyógyászati szaklapban írtak a svájci doktorok. A cikkben az intenzív játék okozta sérüléseknek csupán egyetlen esetét ismertetik. Néhány hónapja egy tizenkét éves genfi kislány kereste fel a klinikájukat, akinek a tenyerét fájdalmas hólyagok és sérülések borították, melyekhez hasonlóak máshol nem voltak láthatóak a testén. A kezelőorvosa egy beszélgetés során rájött, hogy a kislány mindennap több órát játszott egy PlayStation játékkonzollal, ezért azt tanácsolta neki, hogy hagyjon fel vele egy ideig. A páciens megfogadta a tanácsot és tíz nap múlva tünetmentes volt.

A konzol 1995-ös bevezetése óta több százmilliót adtunk el belőle, a tanulmány viszont csupán egyetlen esetről szól”- nyilatkozta az ügy kapcsán David Wilson a Sony szóvivője a Reuters -nek. “Nem szeretnénk lebecsülni a tanulmány jelentőségét, és vizsgálni fogjuk a megállapításait, de több mint egy étized után először alakult ki ilyen probléma.” – mondta el a szóvivő, aki szerint bármilyen szabadidős tevékenység folytatása közben fennáll a sérülések esélye, ha valaki nem fogadja meg a használati utasításokban leírt egészségügyi tanácsokat, vagy nem azt teszi, amit a józan ész diktál.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom