Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG 14 nemzetközi formatervezési díjat nyert

Smart home

Az LG 14 nemzetközi formatervezési díjat nyert

Az LG Electronics összesen 14 díjat nyert a red dot és az iF (International Forum) versenyeken, a formatervezési iparág két legnevesebb megmérettetésén.

A red dot 2009-es terméktervezési díjait az LG hét kategóriában is elhozta, így például a Bluetooth hangszóró (MSB-200) “A legjobbak legjobbja” (“Best of the Best”) elismerésben részesült. Díjat nyert továbbá a Secret mobiltelefon (KF750), a 3G-kompatibilis karóratelefon (GD910), az Universe szögletes ajtajú mosó- és szárítógép (F1314FDS2/RV1308BS), a kiváló formatervezésű mikrohullámú sütő (UD A2), a világ első alumínium borítású légkondicionálója (AS-W126BMSO), valamint a gyártó elegáns formatervezésű DVD-lejátszója (DV4S).

Az LG “Best of the Best” díjjal kitüntetett terméke egy elegáns formatervezésű, egyszerűen használható, hordozható hangszóró, amelyet több ponton is elforgathatunk, így alakja változtatható. A termék vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolat révén egyszerűen csatlakoztatható MP3-lejátszókhoz vagy mobiltelefonokhoz. A felhasználók a célnak megfelelő pozíciókba tekerhetik a pálcára emlékeztető hangszórót, így például felállíthatják egy vízszintes felületre vagy felakaszthatják a falra. A hangélményhez a LED kijelzők egyedi ritmusú fényjátéka párosul.

Az LG a német iF formatervezési díjat is hét kategóriában gyűjtötte be olyan divatteremtő termékeivel, mint a 8 megapixeles, érintőképernyős Renoir mobiltelefon (KC910), plazmatévék (PS80 és PS70) vagy a négyrészes alulfagyasztós hűtőszekrény (LMX25981).

“Minden LG termék megalkotásakor a felhasználók igényeit tartjuk szem előtt – mondta Paul Bae, az LG Electronics tervezőközpontjának vezetője. – Formatervezési szakértelmünk előnyt biztosít számunkra az iparág többi résztvevőjéhez képest. Emellett pedig, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a vásárlók által nap mint nap használt termékekkel újszerű és egyedi felhasználói élményt biztosítsunk számukra.”

A red dot formatervezési díj a világ egyik legnagyobb és legnevesebb iparági versenye. A díjátadó díszünnepségre 2009. június 29-én kerül sor a németországi Essen-ben. Valamennyi díjnyertes pályaművet kiállítás keretében mutatják be 2009. június 30. és július 29. között az esseni red dot Formatervezési Múzeumban, amely otthont ad a világ legnagyobb állandó kortárs formatervezési kiállításának is.

Az LG tavaly 11 kategóriában részesült elismerésben a red dot, illetve az iF megmérettetéseken. A tavalyi győztesek között található a Viewty, a Venus, a Voyager, egy-egy LCD TV és házi-mozi rendszer, valamint a Triton mosógép. 2006-ban a red dot az LG-nek ítélte a “Design Team of the Year” (Az év tervezőcsapata) díjat, így a cég az ázsiai vállalatok közül másodikként vehette át a szervezet Radius trófeáját.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés