Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM a gyermekrák gyógyszerét kutatja

Smart home

Az IBM a gyermekrák gyógyszerét kutatja

Szomorú tény, hogy a rák a gyermekhalálozás egyik leggyakoribb kiváltó oka. Az IBM, a japán Chiba rákkutatóközpont (Chiba Cancer Center Research Institute) és a Chibai Egyetem közösen indított projektet a neuroblasztóma – a gyermekek körében leggyakoribb daganatos megbetegedés – gyógyszeres kezelésének kidolgozására.

A projekt a World Community Grid (Globális Közösségi Hálózat) elnevezésű önkéntes kezdeményezés segítségével valósul meg. A World Community Grid olyan felhasználóktól nyeri a számítási kapacitást, akik az éppen használaton kívüli, de bekapcsolt számítógépüket önkéntesen felajánlják erre a célra. Ezeknek a gépeknek az ereje a világhálón összeadódva egy virtuális szuperkomputert hoz létre, amelynek kapacitása a világ legnagyobb teljesítményű számítógépeivel vetekszik.

“Saját informatikai erőforrásainkat használva körülbelül 100 évig tartana a kutatás folyamata, de a világ egyik legnagyobb szuperszámítógépétől azt várjuk, hogy segítségével két éven belül befejezhetjük a projektet és megkezdhetjük a laboratóriumi kísérleteket” – nyilatkozta Dr. Akira Nakagawara, a kutatás vezetője.

A neuroblasztóma oka ismeretlen, de az orvosok nagy része úgy gondolja, hogy a szimpatikus idegdúcok és a mellékvese normál fejlődése során előforduló véletlenszerű sejtburjánzás játszhat közre kialakulásában. Leggyakrabban a gyerekek életének első két évében jelentkezik. A betegség kiújulási kockázata nagy, a túlélési arány 40 százalék alatti.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés