Connect with us

Hirdetés

technokrata

Acer mobil, Nokia laptop

Smart home

Acer mobil, Nokia laptop

Az Acer, a világ harmadik legnagyobb PC gyártója, ebben az évben tervezi bemutatni első Google Android operációs rendszerrel szerelt telefonját.

A cég 10 telefont mutat be ebben az évben, ebből 9 Windows Mobile-t fog használni. Aymar de Lencquesaing, az Acer mobilüzletágának vezetője elmondta, hogy a laptopok értékesítésénél szerzett tapasztalatok hasznosnak bizonyultak a telefon-operátorokkal való tárgyalásoknál. A cég az Eten Information Systems 2008-as felvásárlásával érkezett az okostelefonok piacára.

A gyorsan növekvő okostelefon piac a hagyományos telefon-, és PC-gyártók összecsapásának színterévé nőtte ki magát, az olyan nevek megjelenésével, mint az Acer, Asustek, Hewlett-Packard, Lenovo, és a Dell. A Gartner szerint a piac 27 százalékkal fog növekedni 2009-ben, a csökkenő mobileladások ellenére.

Februárban a Nokia bejelentette, hogy termékkínálatát a laptop-piacon való megjelenéssel tervezi bővíteni. A magas profit jogosan vonzza a PC-gyártókat az okostelefonok piacára, de ugyanez nem mondható el egyértelműen a számítógép-gyártásról, ahol a mennyiség a kulcs a magas haszonhoz. Az Acer mobilüzletágának vezetője szerint, egy mobilgyártó belépése a PC piacra szinte lehetetlen, egy lehetséges út az akvizíció, a másik, hogy nagyon sok pénzt fektet be a cég, és hosszú ideig nem látja azt viszont. “Ha nem tudsz nagy mennyiségben gyártani, az hatalmas hátrány … nagyon nehéz ezt kompenzálni”.

Az Acer 40 mobilszolgáltatóval van tárgyalásban, és egyelőre egyik sem jelezte a cégnek, hogy ne akarnának együttműködni. A cég 2012-2013 környékére az okostelefon piac 6-7 százalékát tervezi megszerezni, elsősorban olcsóbb készülékek gyártásával. Nem tervezik hagyományos mobiltelefonok gyártását, de reményeik szerint 2009 végén egy teljesen érintőképernyős okostelefont dobhatnak piacra, egy középkategóriás mobil áráért, írta meg a Reuters.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés