Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung bemutatta az Internet@tévét

Smart home

A Samsung bemutatta az Internet@tévét

A Consumer Electronics Show-n (CES) a Samsung és a Yahoo közös munkájaként bemutatták az első Internetes televíziót. A Yahoo rendszere nyílt kódolású, úgyhogy több mint valószínű, hogy az elkövetkezendő évben több nagyobb cég is piacra dobja saját készülékeit.

A Samsung új tévéje a nappaliba viszi az Internetet egy új szoláltatás keretein belül, aminek az Internet@TV nevet adták, s melyhez partnercégnek a Yahoo-t választották. A rendszer lényege, hogy a távirányító lehetőséged ad az új hírek megtekintésére, sportesemények online követésére, vagy az időjárás figyelésére.

A rendszer, amit a Yahoo készített nyílt kódolású, így akármelyik másik vállalat kiadhatja a saját neve alatt, módosítások és testreszabások után.  A Samsung a CES-en több eszközt is bemutatott, amik vezeték nélkül tudnak egymással kapcsolatba lépni. – adta hírül a Telegraph.

“Az életforma mára megváltozott. Az érdeklődők nagyon izgatottak, hogy egy 35 inches tévén netezhetnek, mert ehhez hasonlóra eddig nem volt példa.” – mondta Andy Griffiths a Samsung CES vezetője.

A technológiai vállalatok mostanában azon dolgoznak, hogy web alapú alkalmazásokat olyan eszközökbe tudjanak integrálni, ami eddig nem volt jellemző. A televízió mellett a zenelejátszó nethasználata is napirenden van.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés