Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell segíti a Texasi Egyetem kutatásait

Smart home

A Novell segíti a Texasi Egyetem kutatásait

A houstoni székhelyű Texasi Egyetem Egészségtudományi Központja (University of Texas Health Science Center – UTHSC-H) a kutatási munkák 12 telephelyen, számos platformon történő támogatására a Novell központosított munkaállomás-felügyeleti megoldását választotta.

Az intézmény, amely Texas állam egészségügyi egyetemei közül első helyen áll a gyermek-egészségügyi és fejlődési vizsgálatok területén, fokozottan ügyel a biztonságra, mivel  több mint 3500 diákja és 4400 dolgozója számára kell biztosítania hogy csak az arra jogosult felhasználók férhessenek hozzá a megfelelő adatokhoz. Az egyetem a Novell Identity Managerrel szinkronizálja a különböző platformok (UNIX AIX, Sun Solaris, Microsoft Windows, NetWare és Linux) között a felhasználói adatokat, így 75%-kal csökkent a szükséges felhasználói jelszavak száma – így a rendszergazdák is 60 %-kal kevesebb idő alatt tudnak létrehozni egy-egy felhasználói fiókot. A Novell ZENworks segítségével pedig 80%-kal csökkentették az informatikai célú utazások idejét, hiszen csak a feltétlenül szükséges esetekben kell fizikailag is jelen lenni a munkaállomások javításánál.

A Novell Identity Manager automatikusan szinkronizálja a felhasználói azonosítókat a kapcsolódó alkalmazásokkal, így szükségtelenné teszi a kézi frissítést. A központban több operációs platformot is üzemeltetnek, ezért az egyetemnek olyan megoldásra volt szüksége, amely központosítja és egyszerűsíti a felhasználói felügyeletet az összes alkalmazáson és platformon. A számos alkalmazást lefedő pontos felhasználói adatok segítségével az egyetem megfelelően teljesítheti a HIPAA-szabályozásokat is, valamint könnyebben követheti, hogy kinek van hozzáférése az egyes információkhoz. A szervezet egyszerűen szolgáltathat megfelelő szintű hozzáférést a felhasználóinak, és azonnal meg is vonhatja azokat, amennyiben nincs már rá szükségük. Az egyetem a Novell Access Manager rendszert használja a belső weboldalakon és a Novell eDirectory címtárban tárolt adatok alapján végzett felhasználói hitelesítéséhez.

A Novell ZENworks termékcsalád használatával az egyetem központosította a munkaállomások felügyeletét, ami 80%-kal csökkentette az informatikai célú utazások idejét, mert szükségtelenné vált a munkaállomások felkeresése a frissítések során. Az egyetem átlagosan három évig használ egy asztali gépet, ezért folyamatosan újabb gépeket telepítenek – ezek lemezképének elkészítése korábban egy órát vett igénybe, most csupán öt percre van szükség. Az informatikusok így napok helyett percek alatt telepíthetnek új alkalmazásokat vagy frissíthetik azokat, és garantálhatják a telepítések egységességét. Az egyetem a Novell ZENworks segítségével a leltárkészítést is automatizálta, így pillanatok alatt naprakész jelentéseket állíthat elő a hardver- és szoftverhasználatról. A megoldás jobb licencmegfelelőséget és pontos információkat biztosít, így leegyszerűsíti az informatikai szakemberek számára a frissítések megvalósításához szükséges döntéshozatalt.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés