Connect with us

technokrata

2014-re 25 milliárd dollár lesz a mobilalkalmazások piaca

Smart home

2014-re 25 milliárd dollár lesz a mobilalkalmazások piaca

A Juniper Research jelentése szerint, 2014-re 25 milliárd dollárra növekszik a mobilalkalmazásokból származó bevétel. Addigra már nem csak a high-end, hanem a tömegeknek szánt mobilokban is elérhetőek lesznek alkalmazásboltok.

A jelentés szerint a bevételek túlnyomó többsége ma még az egyszeri letöltésekből származik. Azonban egyre terjednek az alkalmazásokba épített fizetős módszerek, amivel további hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokat tesznek elérhetővé, és 2011-ben már ezek adhatják a bevételek nagyobbik része. Az elemzés azt jósolja, hogy a mobilszolgáltatók is előállnak majd saját alkalmazásboltjaikkal, hogy ne csökkenjen tovább a részesedésük a tartalomszolgáltatói piacon.

Ugyanakkor a Juniper leszögezte, hogy hosszú távon az operátoroknak az adatforgalmi-díjakból származó bevételek jelenthetik a fő jövedelmet, sokkal inkább, mint a tartalomszolgáltatásból. A kutatócég szerint a játékpiac a jövőben is megmarad a legnagyobbnak a kisalkalmazásokon belül, de a hozzáadott értékkel bíró szolgáltatások terén már 2009-ben is a multimédiához és szórakoztatáshoz köthető programokból származik a legtöbb bevétel.

A tradicionális tartalom aggregátorokat nehéz helyzet elé állítják az “App Store”-ok. Muszáj lesz szélesíteniük a termékpalettájukat, és változtatniuk kell az üzleti modelljükön is, hogy életképesek maradjanak. A “Mobile Applications & Apps Stores: Business models, Opportunities & Forecasts 2009-2014” című tanulmány ingyenesen letölthető a www.juniperresearch.com címről.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

iPhone 11

Kütyük

Az iPhone 11 kasszasiker

2019. december 14. szombat
Mido

SmartWatch

75 éves kollekció előtt tiszteleg a Mido

2019. december 14. szombat
Huawei nova 5T
Xiaomi Redmi

Kütyük

Xiaomi Redmi és Redmi Note: megfizethető és kiváló

2019. december 11. szerda

Dotkom