Connect with us

Hirdetés

technokrata

2014-re 25 milliárd dollár lesz a mobilalkalmazások piaca

Smart home

2014-re 25 milliárd dollár lesz a mobilalkalmazások piaca

A Juniper Research jelentése szerint, 2014-re 25 milliárd dollárra növekszik a mobilalkalmazásokból származó bevétel. Addigra már nem csak a high-end, hanem a tömegeknek szánt mobilokban is elérhetőek lesznek alkalmazásboltok.

A jelentés szerint a bevételek túlnyomó többsége ma még az egyszeri letöltésekből származik. Azonban egyre terjednek az alkalmazásokba épített fizetős módszerek, amivel további hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokat tesznek elérhetővé, és 2011-ben már ezek adhatják a bevételek nagyobbik része. Az elemzés azt jósolja, hogy a mobilszolgáltatók is előállnak majd saját alkalmazásboltjaikkal, hogy ne csökkenjen tovább a részesedésük a tartalomszolgáltatói piacon.

Ugyanakkor a Juniper leszögezte, hogy hosszú távon az operátoroknak az adatforgalmi-díjakból származó bevételek jelenthetik a fő jövedelmet, sokkal inkább, mint a tartalomszolgáltatásból. A kutatócég szerint a játékpiac a jövőben is megmarad a legnagyobbnak a kisalkalmazásokon belül, de a hozzáadott értékkel bíró szolgáltatások terén már 2009-ben is a multimédiához és szórakoztatáshoz köthető programokból származik a legtöbb bevétel.

A tradicionális tartalom aggregátorokat nehéz helyzet elé állítják az “App Store”-ok. Muszáj lesz szélesíteniük a termékpalettájukat, és változtatniuk kell az üzleti modelljükön is, hogy életképesek maradjanak. A “Mobile Applications & Apps Stores: Business models, Opportunities & Forecasts 2009-2014” című tanulmány ingyenesen letölthető a www.juniperresearch.com címről.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés