Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legvékonyabb táblagépei a Samsungtól

Smart home

A világ legvékonyabb táblagépei a Samsungtól

Egy picit könnyebb és vékonyabb, mint az új iPad.

Nem tartott sokáig az Apple elsősége a tabletek piacán. Igaz, a dél-koreai gyártó legújabb bejelentése még csak paper launch, azaz a termék még nem kapható. A Galaxy Tab 10.1 és 8.9 vastagság és tömeg tekintetében alulmúlja az Apple termékét is: mindössze 8,6 milliméterről és 589/490 grammról beszélünk. Összehasonlításul: az almás logóval ellátott táblagép második generációja 8,8 milliméteres és 601 grammos paraméterekkel bír, hasonló méretek mellett (bővebben itt).

Samsung-Galaxy-Tab-8.9

A Samsung saját fejlesztésű, WXGA TFT LCD kijelzővel ellátott készülékei Android 3.0 „Honeycomb” platformra alapulnak. A Samsung Touchwiz felhasználói élményt egy olyan „live panel menü” biztosítja, amelynek segítségével a kezdőképernyőn személyre szabhatók a megjelenő tartalmak, legyen szó filmekről, fényképekről, kedvenc webes tartalmainkról vagy közösségi oldalainkról. Ezen felül a felhasználói felületen találunk még egy mini alkalmazás-tálcát is a leggyakrabban használt funkciókkal, mint például a feladatkezelő, a naptár, vagy zenelejátszó. Ezek az alkalmazások más applikációkkal (pl. nagyméretű fájlok letöltése és a dokumentumszerkesztés) párhuzamosan is elindíthatóak, így több feladat egyidejű futtatása válik lehetővé.

Readers Hub és Music Hub funkcióik révén hozzáférést biztosítanak egy 2 millió könyvből, 2000 újságból (49 nyelven elérhető), 2300 magazinból (22 nyelven elérhető), valamint 13 millió zeneszámból álló gyűjteményhez. Az eszközökre telepített Samsung Social Hub segítségével ugyanazon a felületen jeleníthetők meg a felhasználó kapcsolatai, naptárja, valamint a közösségi hálózatokon kialakított ismeretségei.

Samsung-Galaxy-Tab-8.9

A dél-koreaiak új tablete Full HD videolejátszóval, 5 megapixeles első és 2 megapixeles hátsó kamerával rendelkeznek. A táblagépekre optimalizált 1 GHz-es duplamagos processzorral ellátott Galaxy Tab 10.1 és 8.9 zökkenőmentes Full HD videó- és Flash lejátszást biztosít. A készülék támogatja a Bluetooth, Wi-Fi a/b/g/n, valamint a HSPA+ technológiákat is. A kisebbik változat a Samsung saját, ujjlenyomat- és karcmentes Hyperskin borításával bír.

Megjelenésre csak valamikor a nyáron számíthatunk, cserébe viszont ugyanazon az áron kerül forgalomba a 10 colos változat, mint a rivális tablet.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés