Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vidámpark a számítógépes játékok rajongóinak

Smart home

Vidámpark a számítógépes játékok rajongóinak

Hamisított zergek és orkok – épül a Blizzard játékelemeire nagyon hasonlító díszítésű kalandpark.

Ki ne emlékezne a Jurassic Park utáni felfokozott izgalomra, vajon lesz-e újrateremtett őslényekkel benépesített kalandpark valahol. A film bemutatását követő hónapok várakozása idővel alábbhagyott, pedig a kerítések mögött rohangáló dinoszauruszok bizonyára rengeteg pénzt hoznának annak, aki képes lenne génsebészet és klónozás révén működő dínó-parkot létrehozni. Ám vagy a technikai korlátok, és/vagy pénzügyi, etikai megfontolások miatt kénytelenek vagyunk robot dinoszauruszokkal beérni.

Továbbra sem csökken viszont az egy-egy téma köré épülő létesítmények népszerűsége – gondoljunk csak a Disney Landre! A mesefigurák mellett számos olyan fantáziavilág létezik, melynek rajongói szívesen éreznék magukat rövid időre a kitalált környezetben. Ezt a vágyat lovagolná meg az a kínai vidámpark, melynek számos motívuma, hogyan is fogalmazzunk finoman, mintha a Blizzard univerzumából lenne „kölcsönözve”. Hivatalosan „csak” a cyberjátékok előtt adózik tisztelettel a létesítmény, de az egyes helyszínek nevei elég árulkodóak (például a Terrain of Warcraft gyanúsan ismerősnek tűnhet).

Joyland

A Joyland munkanév alatt futó projektről korábban sokan azt gondolták, hogy vaporware, de nemrég több kínai hírforrás is beszámolt az épülő szórakoztatóközpontról. Egyes épületek már kész-közeli állapotban vannak, ami azt jelzi, hogy az április 29-re tervezett hivatalos, a nagyközönség számára pedig május 1-i megnyitó nem hoax, hanem valóban létrejöhet a „zerg-park”. Abba, hogy milyen lesz a kalandpark, az alábbi, még 2010-ben kiadott, nem túl jó minőségű videó ad betekintést.

Azt egyelőre nem lehet tudni, mit szól majd a Blizzard mindehhez, de ismervén a World of Warcraft kínai működési feltételeit (a kiadó nem önmaga, hanem egy helyi vállalattal együtt működve kénytelen a rizs hazájában lakókat elérni MMO RPG-jével), nem kizárt, hogy szemet huny a park létrehozása felett.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés