Connect with us

technokrata

Kitiltották a Playstationöket Európából

Smart home

Kitiltották a Playstationöket Európából

Tíz napos behozatali tilalom – egyelőre…

Egy hágai bíróság hozott a Sony számára kedvezőtlen ítéletet egy régóta húzódó perben. A hollandiai városban úgy döntöttek, hogy az LG Electronics-szel fennálló jogi vita miatt megtiltják a Playstation 3 konzolok európai behozatalát – figyelmeztető jelleggel egyelőre tíz napra. Az ideiglenes tiltás az LG érdekeit szolgálja, a dél-koreaiak valószínűleg hosszabbításért fognak lobbizni a németalföldi bíróságnál. Sőt, akár azzal a kéréssel is fordulhatnak a bírósághoz, hogy az rendelje el a már lefoglalt masinák bezúzását (ezt valószínűleg nem engedné meg a holland bíró).

De miért akaszkodott össze a két távol-keleti vállalat? Nos, az LG és a Sony között több jogi hercehurca is zajlik, a japán és a dél-koreai cég kölcsönösen beperelte egymást, saját szabadalmaik megsértésére hivatkozva. Az LG szerint a Sony engedély nélkül használja saját, Blu-ray lejátszáshoz kötődő szabadalmát a PS3-ban, miközben a Sony az LG mobiltelefon üzletágát támadja az Egyesült Államokban.

Mivel a koreaiak első fokon nyertek a japánok ellen, ezért az ideiglenes tiltás a múlt héten életbe is lépett. A Sony-nak természetesen lehetősége van fellebbezésre (ezzel élni is fog a vállalat), addig is azonban konzolok tízezrei várakoznak a vámosoknál. A már beérkezett, de még vámkezelésen át nem esett példányok ugyanis nem juthatnak ki az öreg kontinens piacára mindaddig, amíg a bírósági végzés érvényben van. Ráadásul, ha másodfokon is elítélik a Sony-t, akkor dollármilliókra rúgó kártérítést kell kifizetnie az LG-nek.

Az viszont nem tűnik valószínűnek, hogy örökre eltűnnének a Playstationök Európából. Ha az LG javára ítélnek, akkor várhatóan feloldatja a korlátozást, hiszen neki is érdeke, hogy minél többet adjanak el az ő szabadalmával is védett termékből, ezzel minél több licencdíjra tegyenek szert. Ha viszont a Sony lesz a nyerő a kérdésben, akkor pedig azért indulhat meg újra a PS3 szállítás az öreg kontinensre.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

legnepszerűbb mobiltelefonok 2020

Kütyük

A legnépszerűbb mobilok 2020 első felében

2020. június 3. szerda
cleanswitch érintés nélküli kapcsoló
huawei
huawei

Tablet

Jönnek az új Huawei tabletek Magyarországra

2020. május 31. vasárnap
Samsung

Smart-TV

Nem tudod hová rakd a TV-t? Mi segítünk!

2020. május 31. vasárnap
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin