Connect with us

Hirdetés

technokrata

3D-s notebookok a Sony-tól

Smart home

3D-s notebookok a Sony-tól

Blu-ray íróval és 2D-3D átalakítóval.

Tegnap tartott sajtótájékoztatóján mutatta be legújabb laptopjait a távol-keleti vállalat (az olcsó, diákoknak szánt verzióról szóló cikkünk itt olvasható). Ennek keretei között debütáltak a 16 colos (40,6 cm-es) kijelzővel szerelt változat, a Vaio F sorozat legfrissebb tagjai. Ezek érdekessége, hogy a japán mérnökök a lehető legmodernebb technikával vértezték fel őket: a nagyméretű LCD nem csak full HD-s (1920×1680 pixeles) felbontásra képes, hanem 3D-s tartalmak megjelenítésével is megbirkózik.

Sony Vaio F

Az ún. “Frame Sequential” technológia jeleníti meg a nagyfelbontású 3D képeket a jobb és bal szem irányába egyaránt, a 240 kép/mp sebességnek köszönhetően (aktív rekeszes szemüvegre szükség van a háromdimenziós látvány élvezetéhez). Emellett a 3D gomb megnyomásával a 2D és 3D lejátszás között lehet váltani. A készüléken Cyber-shot digitális fényképezőgéppel illetve DSLR digitális fényképezőgépekkel felvett 3D-s panorámaképek is megjeleníthetők. Sőt, a 2D-s Blu-ray vagy DVD mozifilmek is azonnal, egyetlen gombnyomásra kovertálhatók át 3D-s filmmé.

A polarizációs, 3D kijelző mellett az F sorozatú Vaio minőségét szekvencionális panel technológia, valamint LED-es hátsó megvilágítás segíti. Az LCD kiszolgálásához szükséges teljesítményt újgenerációs Intel Core i7 processzorok biztosítják, melyek akár 8 GB-nyi memóriával is dolgozhatnak. Nvidia Gefroce grafikus kártyája (GT540M, 1 GB DDR3 RAM-mal) pedig DX11-et támogat, annak minden előnyével együtt. A látvány mellé a hangot a mozihatású, surround hangzást megszólaltató Dolby Home Theater v3 technológia biztosítja. Az S-force 3D technológia virtuális 5.1 csatornás surround hangzással tölti meg a két beépített bass-reflex hangsugárzót.

Sony Vaio F

Az új modell Assist gombja a „Vaio Care” szoftvert indítja, amely feltárja az esetleges hibákat és karban tartja a Vaio készüléket. A dedikált Vaio gombbal a média gyűjtemény tartalmában – így a fényképek, videófelvételek, zenei anyagok között – böngészhet a felhasználó, miközben az érintésérzékeny AV vezérlőgombokkal az AV könytár tartalmában navigálhat. A különálló gombok a félregépelések gyakoriságát csökkentik, sőt, az új F sorozatú Vaio önálló numerikus billentyűzettel is rendelkezik. Az ergonomikus touchpad összetett újmozdulatokkal is vezérelhető.

A két USB 3.0 porton jóval nagyobb adatátviteli sebesség érhető el az USB 2.0-es verzióval összehasonlítva, miközben a Bluetooth 3.0 a mobil eszközök esetében nyújt hasonlóan nagy sávszélességet.

Sony Vaio F

Az új, Windows 7-tel előre telepített F sorozatú Vaio notebookok 2011 áprilisától kaphatóak.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés