Connect with us

Hirdetés

technokrata

„Segítsen, Obi-Wan Kenobi! Ön az egyetlen reményünk!”

Smart home

„Segítsen, Obi-Wan Kenobi! Ön az egyetlen reményünk!”

Ez a két mondat ugyan valószínűleg nem hangzik el a londoni reptéren, de a világ legikikőtői közül elsőként itt munkába állított emberalakú, mozgó és beszélő hologram nagyon hasonlít a Star Wars közismert jelenetében látottra.

London több reptere közül a lutoni lett azon szerencsés, mely a világon először holografikus tájékoztatót bocsáthatott utasai részére, a könnyebb tájékozódás végett. Ráadásul mindjárt kettőt: Holly és Graham női és férfi alakban igyekszik eligazítani a meglehetősen nagy forgalmú légikikötő utasait – valódi „élőerő” bevetése nélkül. A kezdeményezéstől azt várja a reptér üzemeltetője, hogy egyrészt érdekesebbé teszi az utazók számára a helyben eltöltött időt, másrészt leegyszerűsíti a biztonsági ellenőrzést. A hologram alakok jelenleg biztonsági előírásokkal kapcsolatos üzeneteket közölnek a bejelentkezést követően a váróba tartók számára.

A fejlesztés a sorkezeléssel és digitális tartalomszolgáltató rendszerekkel foglalkozó Tensator nevéhez kötődik. Elmondásuk szerint a hologramok még nem véglegesen kerültek a brit reptérre, jelenleg egy négy-nyolc héten keresztül tartó próbaüzem zajlik a központi biztonsági területen. Amennyiben ezt az akadályt sikerrel veszi a Tensator megoldása, akkor az üzemeltető az egész reptéren alkalmazni fogja őket ott, ahol annak szükségét érzi.

„Biztosak vagyunk két új kollégánk utasokat segítő képességében, abban, hogy a kulcsfontosságú biztonsági üzenetekkel való tájékoztatás egyszerre következetes és érdekfeszítő.” – nyilatkozta Glyn Jones, a lutoni reptér ügyvezető igazgatója – „Reményeink szerint a fejlesztés biztonságos és gyors átjutást tesz lehetővé utasaink számára.”



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés