Connect with us

technokrata

A jövő konzolja – árak és megjelenés

Smart home

A jövő konzolja – árak és megjelenés

Végre kiderült, mennyibe fog kerülni és mikor jelenik meg a szemüveg nélküli 3D-s játékot és filmnézést kínáló új Nintendo játékgép.

Az általunk is számos alkalommal ismertetett Nintendo 3DS legfőbb érdekessége nem is a kétképernyős kialakítás, hanem a 3D eddig szokatlan használatának alkalmazása. Nem kell ugyanis szemüveg ahhoz, hogy élvezhessük a háromdimenziós hatást, köszönhetően a felső, 3,5 colos méretű LCD speciális kialakításának. A japán vállalat által alkalmazott rendszer tulajdonképpen nagyítólencsék (avagy prizmák) speciális rendezettségű állapotba rögzítésével alakítható ki. Ezek a két szem számára egymástól egy picit eltérő képet közvetítenek, így bizonyos távolságról nézve azt a hatást keltik, hogy a látottak háromdimenziós térben helyezkednek el. Maga a technológia nem túlzottan drága, amennyiben kis méretekben alkalmazzák – egy marokba illő konzolnál tehát ez nem jelenthet problémát. Ugyanakkor a képernyőtől fix távolságra kell elhelyezkedni, mert amint közelebb vagy távolabb megyünk a kijelzőtől, szétesik a varázs.

Nintendo_3DS

Technikai adatok
– 3,5 colos autosztereoszkóp 3D kijelző, 800×240 pixeles felbontás (400-400 pixel szemenként)
– 3 colos érintőképernyő, 320×240 pixeles felbontással
– három 300 KPX-es kamera (két külső és egy belső)
– mozgás- és gyorsulásérzékelők
– 802.11 b/g/n Wi-Fi
– 360 fokos analóg bevitelre használható Slide Pad
– DMP Pica 200 grafikus processzor
– SD kártya slot
– visszafelé kompatibilitás a korábbi DS rendszerekkel

Eredetileg tavaly karácsonyra kellett volna megjelennie a masinának, de aztán kiderült, hogy nem indult be időre a gyártás, így februárra tolták át a debütálás idejét. A napokban azonban hivatalos és pontos információt adott a japán vállalat: márciusban kerül a boltok polcaira. Legalábbis ami az európai (március 25.) és amerikai (március 27.) megjelenést illeti, mert Japánban már február 26-án rohanhatnak a rajongók megvásárolni a 3DS-t. A szigetországban egyébként körülbelül 300 dolláros áron lehet majd hozzájutni, az Egyesült Államokban viszont csak 250 dollárba fog kerülni. Az öreg kontinensen lesz a legdrágább: 350-370 dolláros áron kínálja majd magát a készülék.

Felismervén a tényt, hogy az USA-ból szürkeimport révén mennyi kis készülék áramolhat be az európai piacra, a Nintendo régiózárat alkalmaz a konzoloknál. Így az Egyesült Államokban vásárolt készülékeken nem fognak futni a máshol vásárolt játékok, és vica versa. Ha tehát bejön a leendő tulajdonosoknak a 3DS, akkor nagyot kaszálhat a Wiivel amúgy is zsíros bevételekhez jutó japán vállalat. Terveik szerint jól fog fogyni: csak otthon, Japánban 1,5 millió eladott marokkonzollal számolnak az első hónapban, március végére pedig összesen 4 millió példánnyal, szerte a világon. Ezt elősegítendő, a március végi piaci megjelenés és a neves E3 Expo június eleji indulása közben több mint 30 játék készül el a masinára.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek