Connect with us

technokrata

Ritkaság: AMD-s netbook a Toshibától

Smart home

Ritkaság: AMD-s netbook a Toshibától

Az Intellel igen, a magas hangminőséggel nem szakított ezúttal sem a távol-keleti gyártó.

A Toshiba NB550D netbookja AMD HD internetes technológiára épül, szemben az általunk is kipróbált korábbi, inteles alapokon nyugvó változattal. Amiben viszont egyezik a két modell, az az, hogy ismét 2 wattos kimenettel és Dolby Advanced Audio technológiával rendelkező, nagy teljesítményű harman/kardon sztereó hangszórókkal szerelte fel laptopját. A nagy felbontású (720p) videókhoz és zeneszámokhoz a hozzájuk illő hangminőséget biztosítják – a Toshiba szerint erőteljes, de tapasztalatainkra alapozva inkább maradjunk annyiban, hogy kategóriájában valóban jónak mondható – basszussal, tiszta magas hangokkal és nagy hangerővel.

Toshiba NB550D

Toshiba NB550DAz AMD-C30 vagy AMD-C50 processzorra alapuló netbook AMD Radeon HD 6250 grafikus vezérlővel rendelkezik, illetve alapesetben 1, igény szerint 2 GB-ra bővíthető 1066 MHz-es DDR3 memóriával. Ennek köszönhetően megbirkózik a 720p-s videók lejátszásával is, ami ebben a szegmensben ritka, mint a fehér holló. Igaz, 25,7 cm-es (10,1”) képátlójú, LED háttérvilágítású TruBrite kijelzője (16:9 képarány, 1024 x 600 képpont) nem túl nagy ekkora részletgazdagsághoz, de HDMI-csatlakozójának köszönhetően képes videók nagy felbontású, közvetlen lejátszására tévékészülékeken és kivetítőkön is.

A barna színű, fényes fémszerű csillogás és a bemélyesztett pontozott mintázat illetve a puha gumiborítás stabil fogást és versenytársaitól elütő külsőt kölcsönöz a Windows 7 Starter 32 bites változatával előre telepített számítógépnek. További érdekessége, hogy a Toshiba Sleep & Music szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználók az MP3-lejátszójukon tárolt zenéjüket a netbook hangszóróin keresztül hallgathassák. Az MP3-lejátszót a mikrofonporthoz csatlakoztatva ez a funkció akkor is működik, ha a netbook ki van kapcsolva.

Toshiba NB550D

Az NB550D 2011 első negyedévétől vásárolható meg Magyarországon.

Fizikai paraméterek
– Tömeg: 1,32 kg (6 cellás akkumulátorral)
– Méretek: 262 x 190 x 16,6/35,5 (elöl/hátul) mmSzólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle