Connect with us

Hirdetés

technokrata

4000 letartóztatás kalózszoftverért

Smart home

4000 letartóztatás kalózszoftverért

Hiába, már Kína sem a régi.

Nagyszabású akcióba kezdtek a rizs hazájában pár hónapja. November óta zajlik az a kalózellenes „hadművelet”, melynek során a helyi hatóságok olyanokat kutatnak fel és tartóztatnak le, akik megsértik a szerzői jogokat. Az elmúlt két és fél hónap során mintegy 4 ezer embert tartóztattak már le – a kormányzat pedig nem hogy alábbhagyna a vétkesek utáni hajszával, hanem most lendül csak be igazán.

Mindezt Gao Feng, a Közbiztonsági Minisztérium gazdasági bűnügyeket vizsgáló irodájának helyettes igazgatója hivatalosan is elismerte nemrég egy újságíróknak tartott konferencián. Elmondása szerint irodája hathónapos kampányba kezdett a szerzői jogi sértések elleni harcban, és eddig már több mint 2 ezer ügyet indítottak el. „Egyrészt a számok demonstrálják a szerzői jogi bűncselekmények letörésére irányuló erőfeszítéseink eddigi eredményeit, másrészről azonban azt jelzik, hogy továbbra is gyakori és sokrétű jelenségről van szó. Ezért keményebb büntetéseket fogunk alkalmazni.” – nyilatkozta az elrettentés erejében hívő igazgató-helyettes.

kinai kalozszoftverek es rendorseg

Megsemmisítésre váró másolt filmek és örzőik egy pekingi gimnáziumban (2011. január 10.)

Nem is kérdés, hogy bőven akad tennivaló Kínában, hiszen az ország közismerten a kalóztermékek Mekkájának számít. Szinte mindenféle árut hamisítanak a távol-keleti államban, így többek között jogdíjfizetés nélkül terjesztenek filmeket, zenéket, szoftvereket és más, szerzői jogi oltalom alá eső digitális tartalmakat. A szerzői jogok nemzetközi védelmével foglalkozó International Intellectual Property Alliance megállapítása szerint 2009-ben a szerzői jogok kínai megsértése 3,5 milliárd dolláros kárt okozott az USA-nak.

Úgy tűnik, hogy az amerikaiak folyamatos nyomása végül célba ért Kínában.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés