Connect with us

technokrata

4000 letartóztatás kalózszoftverért

Smart home

4000 letartóztatás kalózszoftverért

Hiába, már Kína sem a régi.

Nagyszabású akcióba kezdtek a rizs hazájában pár hónapja. November óta zajlik az a kalózellenes „hadművelet”, melynek során a helyi hatóságok olyanokat kutatnak fel és tartóztatnak le, akik megsértik a szerzői jogokat. Az elmúlt két és fél hónap során mintegy 4 ezer embert tartóztattak már le – a kormányzat pedig nem hogy alábbhagyna a vétkesek utáni hajszával, hanem most lendül csak be igazán.

Mindezt Gao Feng, a Közbiztonsági Minisztérium gazdasági bűnügyeket vizsgáló irodájának helyettes igazgatója hivatalosan is elismerte nemrég egy újságíróknak tartott konferencián. Elmondása szerint irodája hathónapos kampányba kezdett a szerzői jogi sértések elleni harcban, és eddig már több mint 2 ezer ügyet indítottak el. „Egyrészt a számok demonstrálják a szerzői jogi bűncselekmények letörésére irányuló erőfeszítéseink eddigi eredményeit, másrészről azonban azt jelzik, hogy továbbra is gyakori és sokrétű jelenségről van szó. Ezért keményebb büntetéseket fogunk alkalmazni.” – nyilatkozta az elrettentés erejében hívő igazgató-helyettes.

kinai kalozszoftverek es rendorseg

Megsemmisítésre váró másolt filmek és örzőik egy pekingi gimnáziumban (2011. január 10.)

Nem is kérdés, hogy bőven akad tennivaló Kínában, hiszen az ország közismerten a kalóztermékek Mekkájának számít. Szinte mindenféle árut hamisítanak a távol-keleti államban, így többek között jogdíjfizetés nélkül terjesztenek filmeket, zenéket, szoftvereket és más, szerzői jogi oltalom alá eső digitális tartalmakat. A szerzői jogok nemzetközi védelmével foglalkozó International Intellectual Property Alliance megállapítása szerint 2009-ben a szerzői jogok kínai megsértése 3,5 milliárd dolláros kárt okozott az USA-nak.

Úgy tűnik, hogy az amerikaiak folyamatos nyomása végül célba ért Kínában.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák