Connect with us

technokrata

Nagyméretű 3D-s és LED-es tévék a Sharptól

Smart home

Nagyméretű 3D-s és LED-es tévék a Sharptól

Tizedik generációs LCD panel, LED-es háttérvilágítás, négy alapszínes megjelenítés, 3D – a Sharp teljes letámadást indít a televíziók piacán.

A Sharp Electronics bemutatta legnagyobb AQUOS Quattron LED LCD TV modelljét, a 70-colos képátmérővel rendelkező LC-70LE732U-t, illetve AQUOS Quattron 3D TV-k 835-as sorozatát, amelyek 60-, 52-, 46- és 40-colos képátló méretben érhetők el. „Már csupán az arányokat tekintve is a 70-colos és az átlagosnak mondható 55-colos televíziók közti különbség az egyik olyan változás, ami kétség kívül szembetűnő, hiszen az új 70-colos AQUOS Quattron LCD TV hatvankét százalékkal nagyobb látható képernyőfelületet biztosít.” – mondta John Herrington, a Sharp Electronics Marketing Company of America elnöke.

Minden AQUOS Quattron modell tartalmazza a Sharp – általunk is kipróbált – Quad Pixel Technológiáját, amely a meglévő (hagyományos) három alapszín, a piros, a zöld és a kék (RGB) színek mellett a negyedik, a sárga (Y) szín megjelenítésére is képes. Ez a technológia sokkal világosabb és élénkebb képek megjelenítését teszik lehetővé, ami különösen fontos a 3D-s képalkotásnál. A Sharp 3D-s 835-ös sorozata, valamint a jelenlegi 3D-s 925-ös LCD TV sorozata így kiküszöböli a 3D-s televíziózáskor gyakran felmerülő, többnyire az aktív-shutter 3D-s szemüveg okozta képminőség romlást (a kép sötétebbnek látszik).

Az AQUOS Quattron LC-70LE732U full HD-s, 1080p-s kép megjelenítésére képes 120 Hz-es képfrissítés mellett. A készülék a Sharp X-Gen paneljével és full-LED háttérvilágítással rendelkezik, a Quattron Quad Pixel Technológia mellett beépített Wi-Fi-vel kapható és hozzáférést biztosít olyan online felületekhez is, mint például a Facebook, Pandora, Twitter vagy Flickr (VUDU). A négy HDMI bemenet számos HD komponens és periféria csatolását teszi lehetővé, mint például a Blu-ray Disc lejátszó, DVD lejátszó, set-top-box, videó-játékkonzol stb. A folyamatos szerviztámogatásról pedig az AQUOS Advantage Live, távoli kapcsolatok keresztül működő, online szervízszolgáltatás gondoskodik. Boltokba 2011 májusában kerül. Sharp Aquos Quattron LC-70LE732U TV

A Sharp februártól kapható, 835-ös sorozatának AQUOS Quattron 3D LCD tévéi edge-lit LED X-Gen LCD panellel lettek felszerelve, és szintén a Quattron QuadPixel technológiát is. A Sharp AquoMotion 240 technológiája jelentősen javítja a kép minőségét, azáltal hogy megszünteti az egymás után gyorsan váltakozó képnél jelentkező elmosódást. Ezek a vékony modellek szintén beépített WiFi-vel kaphatók és elérhető rajtuk a Netflix, a VUDU és a CinemaNow szolgáltatás. A kapcsolhatóságról a négy HDMI bemenet gondoskodik, így akármilyen HD eszköz könnyen csatlakoztatható a készülékhez.

A Sharp 830-as AQUOS Quattron edge-lit LED LCD TV sorozata szintén rendelkezik beépített Wi-Fi modullal, és így hozzáférést biztosít a Netflix, a VUDU és a CinemaNow szolgáltatásokhoz. A fentiekhez hasonlóan ezek a márciusban megjelenő készülékek is négy HDMI bemenettel vannak ellátva és formavilágukat valamint kivitelüket illetően a 835-ös sorozat jellemzőit viszik tovább.

Mindegyik Sharp AQUOS Quattron LCD TV alacsony energiafogyasztással bír (ENERGY STAR 5.1-es minősítés).Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle