Connect with us

technokrata

Összemérhető a televíziók fogyasztása

Smart home

Összemérhető a televíziók fogyasztása

Már a boltokban az EU energiafelhasználást jelző címkéi.

Az úgynevezett energiahatékonysági index – a termék aktuális energiafogyasztása egy meghatározott szabványértékhez képest – kulcsfontosságú az energiahatékonysági osztály meghatározása szempontjából. A vonatkozó Európai Uniós direktívát 2010. november 30-án fogadták el. A címkén feltűntetett energiafelhasználásra vonatkozó értékek közös szabványhoz viszonyítottak, így összemérhető a különböző televíziók fogyasztása. Az új címke a régebbi, kötelező címkét váltja le, az új változaton azonban mindenki számára érthetően, a közlekedési lámpa színeivel jelölik az energiafelhasználást az alacsony fogyasztású zöldtől, a több energiát fogyasztó narancs árnyalatokon át a nagyon magas fogyasztást jelző vörös színig.

Az energiahatékonyság az elmúlt hónapokban nagyon fontos vásárlási kritériummál vált. Az új EU energia címke megbízható tájékozódási pontot nyújt a modern televíziók vásárlásánál. 37 tévémodell, a Sharp jelenleg hozzáférhető tévéinek körülbelül 85% az új besorolás szerint az EU energia címke felső, zöld mezőjébe tartozik. Az energiatakarékos LED háttérvilágítás, a Quattron technológia és további energiamentő tulajdonságai kombinációjával a Sharp tévéi kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtanak a hagyományos, háromszínes (RGB) hidegkatódos fluoreszcens lámpát (CCFL) háttérvilágításként használó tévéknél.

A Sharp televíziói közül 160 modell, az energiatakarékos tulajdonságaik mellett a szigorúbb EU szabályozásnak megfelelően az EU öko-virág címkéjét is elnyerték.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle