Connect with us

technokrata

Magyarok a Holdon?

Smart home

Magyarok a Holdon?

Lezárult a regisztrációs időszak, kiderült, hogy az egyedüli magyar induló, a Puli Space Technologies össze tudta-e gyűjteni a Google Lunar X Prize nevezési díját.

Délután kaptuk a közleményt, melyben a Puli Space Technologies örömmel tudatja, hogy 2010 szeptemberében indult, sikeres „fund raising” akciója után elutalta a Google Lunar X Prize (GLXP) verseny 50 ezer dolláros nevezési díját a versenyt kiíró X Prize Alapítvány számlájára. A magyar csapat célja, hogy a 30 millió dollár összdíjazású verseny húsznál is több nevező csapata közül elsőként küldjön a Holdra egy magánerőből épített űrszondát, amely ott, a GLXP kiírásának megfelelően, különböző feladatokat teljesít. Habár a regisztráció csak az Alapítvány formális jóváhagyásával és bejelentésével válik véglegessé, a csapatnak és rajongóinak minden oka megvan feltételezni, hogy rövid időn belül ez is megtörténik.

A minden bizonnyal sikeres nevezést követően, az eddig leginkább szabad idejében, de folyamatosan és keményen dolgozó csapat olyan céggé kíván formálódni, amely már a GLXP verseny kihívásának való megfelelés mellett fenntartható üzleti modellt kíván állítani és követni. A „magyar pulik” egyelőre leginkább mérnöki és tudományos erejükre építenek, továbbá eltökélt szándékuk, hogy működésükkel bebizonyítsák: érdemes, kívánatos és építő a GLXP-hez hasonló kihívásoknak megfelelni. Ezek mellett a csapat tagjai továbbra is folytatják ismeretterjesztő munkájukat, amelyek során a tudományos és laikus fórumokat kihasználva népszerűsítik a tudományos és műszaki életpályát.

Puli Space Technologies banner

A csapat köszöni a lelkesítést és anyagi támogatást minden a Puli nevezését támogató magánembernek és cégnek, illetve továbbra is lehetővé teszi és várja a magyar űripar és tudomány ügyét fontosnak tartó magánemberek, cégek támogatását és érdeklődését, valamint további felajánlásokat akár a „Kis Lépés Klub”-ba, akár a Puli Indítóállás építőkockáiba. A csapat szeretné, ha a Puli eddigi és jövőbeli sikereit minden magyar ember a sajátjának tekintené.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák