Connect with us

technokrata

Kompakt fényképezők a Samsungtól

Smart home

Kompakt fényképezők a Samsungtól

Háttérhang-szűrés, 18x optikai zoom, kényelmesebb használat.

A Samsung a Las Vegas-i CES (Consumer Eletronics Show) kiállításon mutatta be legújabb fotó- és videotechnikai újdonságait – többek között az ultravékony WB700 fényképezőgépet. A kamera 24 mm-es, ultraszéles Schneider KREUZNACH típusú objektívje nagylátószögű képeket készít. 24× zoom funkciója 18× optikai zoomból és 1,3× intelligens zoomból áll – mindezt pedig zoomolási zajszűrő funkció mellett, így a nagy felbontású HD-videókat tiszta hang kíséri. 16 megapixeles CCD érzékelővel bír, a Smart Filter 2.0 típusú művészi szűrők pedig olyan fényképezési módokban lépnek működésbe, mint a „lágy fókusz”, a „féltónusos pontkép” és a „mozifilm”, az olyan ismerős funkciók mellett, mint a „halszem”, a „miniatúra” és a „vázlat”.

Samsung wb700

Az NX11 18-55 mm-es i-Function objektívvel rendelkezik, illetve tartozik hozzá két új i-Function objektív: egy 20 mm-es pancake, valamint egy 20-50 mm-es, ezüstszínű zoom. A kamera fogását úgy alakították át, hogy a felhasználók számára könnyebb és kényelmesebb legyen a fényképezés. Az új i-Function rendszer segítségével természetes módon, bal kézben módosíthatjuk a beállításokat az i-Function objektívbe épített gombbal, miközben egy pillanatra sem kell elfordítanunk a kamerát a témától. A felhasználó az i-Function gomb és az objektíven található gyűrű segítségével válthat a záridő, a blende, az EV, a WB és az ISO beállítások között. Ez könnyebb és gyorsabb konfigurálást tesz lehetővé fényképezés közben.

Samsung NX11

A fényképezőgépen található egy objektív-prioritás üzemmód tárcsa is, amellyel egyszerűbb megtalálni az egyes lencsékhez leginkább illő beállításokat. A kézre álló, azonnal reagáló i-Function gombbal olyan általános fényképezési paramétereket lehet vezérelni, mint a blende, a záridő, az ISO és a fehéregyensúly. A kamera panoráma üzemmódjával egyszerűen megörökíthetőek a tájképek és a nagy létszámú csoportok. Beépített vaku és elektronikus VGA kereső (640×480) mellett az NX11 3,0” méretű AMOLED kijelzővel is rendelkezik, mely csökkenti a napfény csillogását, így a felhasználó még napsütésben is jól láthatja képeit. Az NX11 720 pixeles HD-felvevője jó minőségű videók készítésére is alkalmas, a nagyméretű APS-C érzékelő pedig képes kis mélységélességgel is felvenni, mely a mozifilmekhez hasonló hatást kelt.

SMX-F50, SMX-F53 és SMX-F54 – „családbarát” videokamerák
A 65× intelligens zoomtechnológiával felszerelt SMX-F50 sorozatba tartozó videokamerákat kompakt és kényelmes kialakítás jellemzi. Beépített SSD memóriával (az F53 modell esetében 8 GB-os, a F54 modell esetében 16 GB-os) rendelkezik; az F50 sorozat SD/SDHC memóriakártyával is bővíthető. A 16 GB-os memóriával és memóriakártyával rendelkező kamerával akár 6 óra 20 percnyi folyamatos felvétel is készíthető, H.264-es formátumra tömörített videóként. Az SMX-F50 sorozat így másfélszer hosszabb felvételt készít, mint a hagyományos modellek. USB port segítségével számítógéphez is csatlakoztatható és még útközben is feltölthető.

Samsung SMX-F50

Samsung SMX-F50

A háttérhangok és –zenék felvétele gyakran nehéznek bizonyul hagyományos videokamerákkal, mivel visszajátszáskor kiderül, hogy a zene elnyomhatja a felvételen szereplők hangját. A Samsung SMX-F50 szériája lehetővé teszi, hogy zenét is társítsunk az emlékek mellé, és szerkesztéskor a Smart BGM funkció automatikusan lehalkítja a zenét, amikor beszédet érzékel a felvételen, így gondoskodva róla, hogy mindenki hangja hallható legyen.

A most bemutatásra kerülő Record Pause technológia lehetővé teszi, hogy megszakítsuk a felvételt és aztán ugyanattól a pillanattól folytassuk a filmezést. A Smart Auto funkciók a fényviszonyok és a rögzítendő felület alapján kiválasztják a megfelelő felvételi módot, a Smart BGM pedig gondoskodik róla, hogy egy szó se maradjon ki a felvételből.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek