Connect with us

technokrata

Okos tévék a Samsungtól

Smart home

Okos tévék a Samsungtól

3D megjelenítés, kábel nélküli csatlakoztathatóság, internetkapcsolat, új alkalmazások a világ legnagyobb 3D LED televízióján.

A Samsung Electronics az International Consumer Electronic Show-n (CES) mutatta be vadonatúj termékeit. Több mint 40 LED és 16 plazma tévé, 3D-s és okos televíziók, dioptriás 3D-s aktívszemüveg, érintőképernyős távirányító, TV-kiegészítőkhöz való drótnélküli töltő, valamint nagyfelbontású (HD) TV-re szerelhető kamera – ez a dél-koreaiak kínálata.

A Magyarországon második negyedévben várható készülékek egyszerre kínálják a következő funkciókat:
– „Search All”: egyszerű keresést biztosít a tévén, vagy más DLNA képes készüléken tárolt tartalmak között (PC, háttértároló, mobil eszközök, fényképezőgép stb.)
– Your Video: olyan országokban, ahol működik a video on demand szolgáltatás, a nézők korábbi filmnézési szokásai alapján javasol programot a készülék
– Web Browser: teljeskörű internetezés közvetlenül a készülékről
– Samsung Apps: ingyenes és fizetett tartalom sport, szórakoztatás, játék, vagy akár a tudomány területén

Samsung Smart tevek CES.jpg

Bár a fogyasztók többsége előnyben részesti a nagy képernyőt, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nagyobb készülékre is vágynának, ezért a Samsung 80%-kal csökkentette a televíziók kávájának vastagságát, így szinte keret nélküli készülékeket kínál. A 3D hatás mind komolyabb érzékeltetése érdekében a képernyőméretek tovább növekedtek, és a Samsung idén kiállította a világ legnagyobb, 75”-es Full HD LED tévéjét.

A D8000-es sorozatú LED készülékek kávája nem egészen 0,5 cm széles szálcsiszolt fém keret. Az új LED világításnak és a Micro Dimming Plus technológiánk köszönhetően sikerült a képminőséget tovább javítani. A készülék vékony 3D szemüvege Bluetooth kapcsolattal csatlakozik a tévéhez. A távirányító érintőképernyője második televízióként is értelmezhető, hiszen míg a készüléken fut a Blu-ray film, addig a távirányító 3”-es érintőképernyőjén a tévéadás követhető figyelemmel. Wi-Fi kapcsolaton keresztül pedig szinte bármi megjeleníthető a képernyőn. Érdekesség, hogy egy, a Samsung appstore-ból letölthető alkalmazás segítségével akár Samsung Galaxy telefonról is irányíthatók új smart televíziók.

A 2011-es ultra-vékony plazma HDTV termékek a Samsung Plasma+1 dizájnját kínálják. A termékek fő jellemzője az új, keskeny keret, amely a tavalyi év termékeihez képest akár 1 hüvelykkel nagyobb képernyőt nyújt, anélkül, hogy a készülék mérete és energiafelhasználása növekedne. A képernyőméretek idén 43” és 64” között mozognak.

Samsung_75_inch_world_largest_full_hd_3d_led_tv_CES_2011

Új 3D audiotechnológia és környezetvédelem
A 3D rendszer egyéb új elemei között említendő a Samsung 3D audiotechnológiája, amely a hangfelvétel magasságának és mélységének szimulálásával még részletesebb, kidolgozottabb élményt nyújt a nézőknek. A 3D Sound olyan technológiát alkalmaz, amely képes megkülönböztetni egy mozifilmben vagy tévéműsorban az előtér és a háttér hangjait, majd mindezt átfogó, életszerű hangélményben visszaadni. Boo-Keun Yoon, a Samsung vizuális kijelzőkkel foglalkozó ágazatának elnöke a CES-en kiemelte a Samsung új 3D tévéit és Blu-ray lejátszóit is, és bejelentette, hogy tervezik a felhasználók saját 3D tartalmainak létrehozására képes eszközök, például 3D kamerák és camcorderek bevezetését. A Samsung továbbá új, a Silhouette által tervezett 3D szemüvegeket is piacra fog dobni.

A Samsung termékek használata környezetbarát: például a 2011-es Samsung LED tévék több mint 40 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint az LCD készülékek. A cég mind aktívabban fordul a környezetkímélő energiaforrások, így például a napenergia hasznosítása felé, ami helyettesítheti a kőolaj és a földgáz felhasználását. A tervek szerint 2020-ra a vállalat 23 milliárd dollárt fektet a környezet védelmét szolgáló kezdeményezésekbe.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle