Connect with us

Hirdetés

technokrata

OLED tévék: ledőlt egy határ

Smart home

OLED tévék: ledőlt egy határ

Óriási OLED televízióval jelentkezik a Mitsubishi.

Számos előnye mellett az OLED-re (szerves fénykibocsátó dióda) alapuló készülékek egyik komoly hátránya, hogy rá épülő igazán nagy méretű megjelenítők nem gyárthatók. Vagy legalábbis eddig nem voltak azok – a Mitsubishi ugyanis előrukkolt egy brutális méretű példánnyal, melyet természetesen a küszöbön álló CES keretei között fog bemutatni. Nem húzzuk tovább az időt: a készülék 155 (igen, százötvenöt!) colos televízióval kedveskedik a feneketlen pénztárcával bíróknak. Ára egyelőre nem ismert, de igencsak meglepő lenne, ha nem érné el a 10 ezer dollárt.

Mitsubishi 3D HDTV 92 col

A Mitsubishi 92 colos 3D tévéje 61 kilogrammot nyom a mérlegen

Annak, akit a jobb színhűség és alacsonyabb fogyasztás nem bűvöl el, hanem inkább 3D-re vágyik, szintén tud újat mutatni a japán vállalat. Az LG „világ legnagyobbjának” titulált 3D-s tévéjét egy pillanat alatt lenyomta saját, 92 colos példányával (ez 230 centiméteres képátlónak felel meg). Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a Mitsubishi készüléke nem folyadékkristályos, hanem DLP hátsó megvilágításra alapul, azaz projektoros kialakítású. Természetesen képes Full HD, azaz 1080p-s felbontásra – két- és háromdimenziós megjelenítés esetén egyaránt.

Jelenleg utóbbinak sem lehet tudni az árát, de ha becsülnünk kellene, olyan 5-6 ezer dollár magasságába lőnénk be. Mit is mondhatnánk – nem átlagembernek készült.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés