Connect with us

technokrata

Notebookba rakható táblagép

Smart home

Notebookba rakható táblagép

Trükkös tablettel indítja az évet a Lenovo: Androidot és Windows 7-et kínál egyszerre. Cikkünkből kiderül, hogyan lehet teljes QWERTY billentyűzete egy táblagépnek.

lenovo-LePadHabár a convertible kategória már ismert a hordozható számítógépek között – az ilyen kialakítású laptopok kijelzője teljesen elforgatható és a billentyűzetre fektethető, ezáltal egy vaskos táblagépet alkotva -, a szélesebb rétegek számára bizonyára meglepetést okoz majd a Lenovo legújabb masinájával. A kínai vállalat ugyanis csavart még egyet a dolgon: Ideapad U1-esének „kijelzője” kivehető a kis készülék fedlapjából. Természetesen érintésérzékeny LCD-ről beszélünk, így a „monitor” kipattintásával egy, az Apple iPadjára vagy a Samsung Galaxy Tabjára nagyban hasonlító eszközt (Lepad) kapunk.

De mit is tud a CES-en bemutatkozó Lepad? 10,1 colos folyadékkristályos kijelzővel bír, melynek 1280×800 pixeles a felbontása. A Qualcomm Snapdragon processzora hajtja meg a kütyüt, mely mellé 1 GB RAM és 16 vagy 32 GB flashmeghajtó tartozik. Természetesen a vezetékmentes csatlakozások javát (Wi-Fi, 3G, Bluetooth) támogatja. Ugyanakkor egyáltalán nem könnyű, még tokjától megfosztva is 76 dekagrammot mutat a mérleg az Android 2.2-es változatát futattó masina alatt. Cserébe 8 órán keresztül is üzemképes marad egy feltöltéssel, ígéri a Lenovo.

lenovo-LePad

Azonban itt nem álltak meg a kínai mérnökök. A dokkolóként funkcionáló Ideapad U1 önmagában is rendelkezik egy netbook (majdnem) minden tulajdonságával: Intel CULV processzora alacsony fogyasztást ígér, a mellé pakolt 2 GB RAM és 320 GB merevlemez pedig teljes értékű netbookká teszi. Az ebben a formában teljes QWERTY billentyűzetet kínáló, Windows 7-et futtató Ideapad U1 a Lepaddal együtt 1,8 kilogramm tömegű.

Ennek persze megvan az ára. Szemben egy átlagos netbook 400 dollár körüli árcédulájával, ez a kialakítás 1300 dollárt kóstál. Szerencsére lehetőség van csak a táblagép megvásárlására is: a Lepad különálló formában 520 dollárért lesz megvehető. Arról azonban nincsen információ, hogy az öreg kontinensen mikor kerül a boltok polcaira; először Kínában jelenik majd meg.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle