Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kaplonyi Dávid a Nemzet Legjobbja

Smart home

Kaplonyi Dávid a Nemzet Legjobbja

Informatikusaink taroltak a szakmák Európa-bajnokságán.

Magyar sikerekkel zárult a december elején Lisszabonban lezajlott, a “szakmák Európa-bajnokságának” tekinthető EuroSkills 2010 nemzetközi szakmai verseny. Az Office ICT Team informatikai kategóriában induló magyar csapat egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza. A Nemzet Legjobbja címet a csapatvezető Kaplonyi Dávid érdemelte ki – adta hírül a Cisco Magyarország.

A Lisszabonban december 9-11. között megrendezett európai versenyen 31 ország több mint ötszáz versenyzője indult 52 különböző szakmában. A rendezvénynek a három nap alatt több mint 150 ezer látogatója volt. Az Office ICT Team kategóriában Magyarországot képviselő négyfős csapat a HTTP Alapítvány által szervezett márciusi válogató versenyen nyerte el az indulás jogát.

A háromnapos verseny során a fiataloknak egy képzeletbeli, kávéforgalmazással foglalkozó nemzetközi cég informatikai hálózatát kellett megtervezniük és kiépíteniük. A munkához szükség volt a Cisco- és a Microsoft-technológiák, valamint a nyílt forráskódú szoftverek mélyebb ismeretére, de a hatékony csapatmunka megszervezése is döntő fontosságú volt. A magyar válogatott végül csapatban a negyedik helyet érte el, de az egyéni értékelésben Kaplonyi Dávid arany-, Horváth Tibor ezüst-, Szabó Gábor pedig bronzérmet szerzett és kiváló teljesítménye miatt a negyedik csapattag, Hajdú László is megkapta a Medallion of Excellence kitüntetést.

Kaplonyi lett az egész magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője is, így kiérdemelte a Best of the Nation elismerést. Dávid mindössze két ponttal maradt el attól, hogy az összes szakma összevetése után Európa legjobbjaként a “Best of Europe” kitüntetést is begyűjtse.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés