Connect with us

technokrata

Így néz ki egy kétképernyős táblagép

Smart home

Így néz ki egy kétképernyős táblagép

Érdekes koncepciót képvisel az Acer 14 colos, duplakijelzős masinája.

Iconia névre keresztelt táblagépével az Acer egy, az évtized elején felkapott, de népszerűvé sosem vált trendet követ. A készülék ugyanis két darab érintőképernyő „összeragasztásából” jött létre, melyek felbontása 1366×768 pixel. Ahogy az az Acer esetében megszokott, a LED-es háttérvilágítással üzemelő kijelzőket az úgynevezett Gorilla Glass réteg védi a karcolódásoktól.

acer-iconia

Nem meglepő módon a 2,8 kilogrammos eszköznek komoly ára van: a briteknél januárban forgalomba kerülő Iconia várhatóan 1500 fontért lesz majd megvásárolható. Ebből az összegből akár három vagy négy táblagép is kiférne, igaz, azokkal nem válik ennyire könyvszerűvé az olvasás. Az Acer ugyanis a website-ok és dokumentumok jobb olvashatóságával indokolta a készülék létjogosultságát.

Lássuk a Windows 7 64 bites Home Premium változatával telepített készülék technikai paramétereit! Az Intel Core i5 processzorával meghajtott Iconia 4 GB-nyi DDR3 RAM-ot is kaphat, melyet igény szerint duplájára lehet bővíteni. Merevlemezének kapacitása 320 GB és 1 TB között változhat. Intel HD GPU dolgozik a grafikus feladatokon, mely dedikált 128 MB-nyi memóriával rendelkezik. A DirectX 10 képes rendszer HDCP másolásvédelmi eljárást is kezelő HDMI-vel van ellátva, támogatja a Dolby hangszabványokat és az Acer Crystal Eye 1027×1024 pixeles felbontást kínáló webkamerája illetve beépített mikrofonja révén videotelefonálásra is használható.

Erre persze nem lenne képes wireless standardok támogatása nélkül, így az Acer ezekkel is felszerelte az Iconiát. Wi-Fi 802.11b/g/n, 3G és Bluetooth áll a felhasználó rendelkezésére, de UTP kábellel akár vezetékes Ethernet hálózathoz is csatlakoztatható. Két 2.0-s USB portja mellett egy harmadik, 3.0-s kaput is kapott, így a külső eszközökkel nagy teljesítményű adatátvitelre képes. Csatlakoztatható külső megjelenítőkhöz, rendelkezik fülhallgató és mikrofon ki- illetve bemenetekkel, és támogatja az S/PDIF-et.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák