Connect with us

A világ legsikeresebb játéka

Smart home

A világ legsikeresebb játéka

Elképesztő mértékben szeretünk a monitor/tévé előtt ülve lövöldözni: a Call of Duty legújabb része alig öt nap alatt 650 millió dolláros bevételt fialt.

Sokan vannak negatív véleménnyel az Activision-féle üzletpolitikáról (de akár az Electronic Arts-ot is említhetnénk): az óriáskiadói hozzáállás elég erősen rányomja a bélyegét a játékfejlesztésre. Kevesebb új ötlet, a kipróbált, biztonságosnak tűnő ösvények újból és újból való végigjárása, nagyjából ez jellemzi a Call of Duty-t is, legalábbis a Modern Warfare első részét követően. Nem tér el előtt jelentősen a Black Ops alcímmel nemrég megjelent, ezúttal a Treyarch programozóinak keze közül kikerülő játék sem, de úgy látszik, a többség számára ez nem is olyan nagy baj.

Az emberek ugyanis szinte szó szerint zabálják az alig pár órányi egyjátékos élményt kínáló CoD:BO-t, hiszen 650 millió dollárnyi értékben adtak el belőle a nagy áruházakban és a kis boltokban – alig öt nap alatt! Persze ehhez kellett a márkanév ismertsége és azok a dollár(tíz)milliók, amit az Activision beletolt a franchise marketingbüdzséjébe. A fenti eredményt látva azonban megérte – legalábbis anyagilag -, hiszen a legújabb CoD lett minden idők legjobban startoló játéka – még elődjét, a Modern Warfare 2 550 millió dolláros eredményét is alaposan felülmúlta.
 

Nem csak az Amazon számolt be rohamról, ami a játékvásárlásokat illeti, de a Microsoft is kénytelen volt nyilatkozni az új Call of Duty kapcsán. Redmond beszámolója szerint minden korábbi Xbox Live rekordot megdöntött a szoftver. Alaposan megterhelte a szervereket a játék, hiszen a november 9-i megjelenés napjának végére már több mint 2,6 millió egyedi felhasználó szórakozott vele az Interneten keresztül, többjátékos módban, összesen 5,9 multiplayer órát tolva már az első 24 órában. Persze nem kell félteni a Microsoftot, hiszen a vállalat csak örül a hatalmas terhelésnek: mint minden eladott Xbox játék, úgy a CoD:BO esetében is részesedik a kiadó bevételéből.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom