Connect with us

Experience 2010 Demoshow és Demoscene Találkozó

Smart home

Experience 2010 Demoshow és Demoscene Találkozó

Ingyenes belépés a rendezvényre.

Idén, 2010. november 27-én 18:30-21:30-ig a zuglói Cserepesházban második alkalommal kerül megrendezésre az Experience demoshow és demoscene találkozó. Az érdeklődők megtekinthetik az elmúlt évek legszínvonalasabb valósidejű animációit és vizuális megoldásait, azaz a demókat.

A rendezvényen ott lesznek a hazai demo-készítők is, így a jelenlevők első kézből szerezhetnek információkat a demo-készítés kulisszatitkairól, trükkjeiről. A demoshow tehát programozóknak, grafikusoknak, zenészeknek illetve a számítógépes dizájn iránt érdeklődőknek is érdekes lehet. Az ingyenesen látogatható Experience 2010-en kerül sor a Scene.hu által szervezett közönségszavazás, a Scene.hu Awards eredményhirdetésére is, ami az elmúlt év legjobb produkcióit díjazza.


Az Andromeda és az Orb közös produkciója, a Stargazer című demo.
Első helyezést ért el a 2008-as NVScene (San José, California, USA) demóparty-n.

Demo
A mai demók legnagyobb része asztali PC-kre, Windows alá készül. Természetesen előnyös, ha minél gyorsabb gépen futtatjuk a demókat, és a legtöbbhez olyan videokártya szükséges, mint a játékprogramokhoz. A demók lehetnek méretkorlátozottak is, ezeket hívja a zsargon intróknak. Manapság a legnépszerűbb intró-kategória a 64 kilobyte-os és a 4 kilobyte-os intró, de kedvelt kategória még például a 256 byte-os intró is. A kisméretű demók nagyobb kihívás elé állítják a programozókat, akik ezáltal lehetőséget kapnak tudásuk és képességeik megmutatására.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom