Connect with us

60 nm-es digitális LED-fal a Sugár oldalán

Smart home

60 nm-es digitális LED-fal a Sugár oldalán

Közép-Európa legnagyobbja – ha Kádár elvtárs látná, mi lett az egykori szocialista vívmányból…

Budapest első bevásárlóközpontja, az 1980-ban megnyílt Sugár Üzletközpont ezen a hétvégén ünnepli 30. születésnapját. Az eredetileg Iványi László, Kovács Balázs és Zádori Attila tervei alapján készült és az építésekor korának minden igényét kielégítő, de a 2000-es évek elejére megkopott arculatú bevásárlóközpont 2004 és 2007 között, 6 milliárd forintos beruházással a mai elvárásokat szem előtt tartva bővült ki és újult meg. A felújítás első fázisában közel 36 000 nm-re nőtt az üzletközpont alapterülete, a korábbi tetőszerkezetre emelt plusz egy szinttel. Az eredeti épület teljesen zárt tetőrésze üvegből készült kupolát kapott, melynek köszönhetően egy világos, sokkal áttekinthetőbb belső tér fogadja a látogatókat. Az alsó szinten hiánypótló, 400 férőhelyes mélygarázs került kialakításra, a ház tetején pedig Food Court kapott helyet. A kívülről szintén megújult Sugár oldalán Közép-Európa legnagyobb, 60 négyzetméteres digitális LED-fala kapott helyet.

Sugar aruhaz 1980

Sugar aruhaz 2010

A Sugár – 1980-ban és 2010-ben

Az átalakításoknak köszönhetően az üzletközpont jellege is megváltozott: már nem csak bevásárló-, hanem szolgáltató- és szórakoztatóközpontként is üzemel. Budapest egyik legnépszerűbb és legnagyobb kihasználtságú mozija, a két 3D-s teremmel felszerelt Sugár Mozi 2007 márciusa óta üzemel az épületben. A mozival egy szinten található a Game World Sugar kaszinó, míg egy szinttel lejjebb az ország legújabb családi bowling centruma, a Sugár Bowling, valamint a gyerekek számára készült és sokféle játékkal felszerelt 600 négyzetméteres játszóház kapott helyet. A Sugárban összességében több mint 130 kiskereskedelmi üzlet és szolgáltató egység van jelen, a legkisebb boltok az üzletközpont új Piacterén találhatók meg.

„A bevásárlóközpont a 30. évforduló alkalmából rendkívüli nyereményekkel, kedvezményekkel és sok-sok ajándékkal várja látogatóit a születésnapi hétvégén, 2010. november 11-14. között” – mondta el Szeiler József, a Sugár Üzletközpont igazgatója.

Csak egy ugrás a Sugár
A Sugár évtizedeken át csak egy ugrás volt a budapestiek százezreinek, az ország első nyugati típusú bevásárlóközpontjaként üzemelve kötötte magához vásárlók sokaságát. Az épület ugyanis tökéletes helyen, Budapest egyik legforgalmasabb pontján, öt különböző tömegközlekedési eszközzel megközelíthető csomópontjában, két, szintén jól prosperáló kereskedelmi egység között helyezkedik el, mindkét irányból, autóval, gyalogos átjárással, gyaloghíddal, illetve aluljáróval megközelíthető módon.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom