Connect with us

technokrata

Új D-Link NAS, akár 4 TB tárhellyel

Smart home

Új D-Link NAS, akár 4 TB tárhellyel

Adatmentés és multimédiás képességek egy helyen.

Technikai jellemzők
– 1 x 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet port
– Két SATA merevlemez fiók (üresen és merevlemezekkel, max. 4 terabyte)
– 1 x USB 2.0 port további memória csatlakoztatásához
– JBOD (Just a Bunch of Drives), RAID0, RAID1 (Redundant Array of Independent Disks) módok
– Beépített FTP, iTunes és UPnP AV szerver (Universal Plug and Play)
– Faresdome backup szoftver
– Windows, Linux, MacOS kompatibilis
– Easy Search Utility szoftver az alapvető beállítások elvégzéséhez

ShareCenter néven folyamatosan megújítja NAS hálózati tároló termékcsaládját a D-Link, melynek első tagja a hazai boltokba ma kerülő Pulse fantázianévre hallgató DNS-320. A két SATA merevlemezt befogadó tároló több, mint egyszerű automatikus back-up megoldás: a mentés és a tárolás mellett multimédiás alkalmazásokat támogat, fotók, videók és zene streamingjét biztosítja. Elsősorban az otthoni felhasználók és a néhány munkaállomással rendelkező irodák adattárolási igényeit hivatott kielégíteni.

Elődjéhez, a DNS-323-hoz képest gyorsabb processzort és több memóriát kapott, így multimédiás teljesítménye számottevően javult. A hálózati memória beépített UPnP AV szerverének köszönhetően minden digitális fájlt – fotót, videót, zenét – képes számítógépre vagy médialejátszóra továbbítani. A beépített webes fájl szerver a lehető legegyszerűbbé teszi az adatok Interneten keresztüli elérését, felhasználóneves és jelszavas védelemmel.

A digitális tartalom streamelése és megosztása mellett a NAS back-up megoldás is, JBOD, Raid 0 és Raid 1 működési módokkal. A ‘Just a Bunch of Drives’ mód a két meghajtót egyetlen nagyméretű tárhelyként kezeli. A RAID0 módban a merevlemezek egyenlő méretű blokkokra kerülnek felosztásra (striping), így maximális olvasási és írási sebességet biztosítanak. A RAID1 funkció tükrözi a másik lemez tartalmát, így egyazon állományból akár 3 azonos példányunk is lehet a maximális biztonság érdekében. A Pulse támogatja a Mac operációs rendszerek Time Machine back-up szoftverét is. Ez automatikusan létrehozza minden tárolt vagy módosított adat biztonsági másolatát, és szükség esetén képes azt visszaállítani – akár egy korábbi állapotában is. Teljes és inkrementális (csak a módosított állományok mentése) back-up is beállítható.

D-Link DNS-320A DNS-320 konfigurációja éppolyan egyszerű, mint az adatok mentése: az előre beállított D-Link Easy Search Utility szoftver felismeri a hálózaton található tárolókat, és automatikusan elvégzi a meghajtók linkelését. A mellékelt Farestone back-up szoftverrel az adatok manuálisan, folyamatosan vagy előre beállított időközönként is menthetők.

Az ajánlott bruttó végfelhasználói ár 32 900 Ft. Az első 3000 vásárló egy 15 szám letöltésére jogosító eMusic kódot kap a termékhez ajándékba.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp