Connect with us

technokrata

Tudom, mit veszel karácsonyra

Smart home

Tudom, mit veszel karácsonyra

Túl vagyunk Mindenszentek napján, belendül a karácsonyi vásárlási láz.

Hétfőn kiadott kutatására alapozva hatalmas mennyiségű eladott mozgásérzékelős konzol-kiegészítőt vizionált az IDC. Az előttünk álló karácsonyi bevásárlási időszak alatt 5 és negyed millió Microsoft Kinect és Sony Move eladásával számol a piackutató vállalat – csak az Egyesült Államokban. Elemzése szerint az USA piaca 2,5-3 millió Kinect kontrollert fog felszívni, melyet a leendő játékosok a Microsoft Xbox 360 konzoljához használhatnak majd. Ugyanezen időszak alatt a Sony 2-2,25 millió Kinectet ad el az észak-amerikai országban; ezek a kiegészítők a japán vállalat Playstation 3 játékgépét birtoklók számára okoznak majd örömet (amíg valaki be nem veri az LCD tévéje kijelzőjét).

Microsoft-kinect-hasznalat-kozben

Kinect, használat közben

Előbbi holnap kerül a boltok polcaira, a Kinect Adventures!-zel egybecsomagolva, 150 dolláros áron. A Move már október végétől elérhető, és a Sports Champions programmal, illetve a Playstation Eye kamerával együtt 100 dollárba kerül. Az árkülönbség ugyan a Sony javára döntené el a versenyt, de nem szabad elfelejteni, hogy a Microsoft megoldásához nem kell semmilyen vezérlőt kézbe fogni, pusztán saját testünk mozgásával tudjuk irányítani a játékot.

sony-move-vs-wii

Sony Move és Nintendo Wii vezérlők

Kérdés, hogy mennyire fogja ez megakasztani a Nintendo Wii konzoljának terjedését. A japánok még 2006-ban debütáltak saját mozgásérzékelős játékgépükkel, mely az egyedi irányítás miatt hatalmas siker lett. Eddig több mint 10 milliót adtak el belőle csak az USA-ban, ami szép eredmény, figyelembe véve, hogy a konzol maga viszonylag gyenge hardveren muzsikál (ami meg is látszik a játékok grafikáján). Ebbe rondíthat most bele a Sony és a Microsoft, melyek most már ugyanazt az élményt kínálják, látványosabb megjelenítés mellett.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp