Connect with us

technokrata

Mikor jön már a busz? Nézzük meg telefonon!

Smart home

Mikor jön már a busz? Nézzük meg telefonon!

Interneten és mobiltelefonon keresztül is követni lehet majd, merre járnak a BKV járművei, így elkerülhető lesz a megállókban való hosszú várakozás.

A BKV Zrt. és a Synergon Rendszerintegrátor Kft. képviselői október 27-én írták alá a fővárosi közösségi közlekedés fejlesztésére irányuló megállapodást, melynek összértéke nettó 6 976 millió forint – jelentette be a tőzsdei társaság a BÉT honlapján.

Az uniós támogatásból megvalósuló projekt elsődleges célja a forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerek fejlesztése, modernizálása. A szerződés szerint a Synergon integrált diszpécser és forgalomirányító központ kialakítását, 2 295 darab jármű fedélzeti vezérlő és utastájékoztató berendezéssel történő felszerelését, 257 közterületi utastájékoztató berendezés, és 30 jelzőlámpás csomópontban, forgalmi előnyben részesítő megoldások telepítését vállalja – írja a közlemény. A megállapodás része a webes felületen és sms-en keresztül történő utastájékoztatás bevezetése is, valamint mindezek háttér- és kommunikációs rendszerének biztosítása. A projekt megvalósulásának és átadásának időpontja 2012.

A Synergon az év elején jelentette be, hogy stratégiailag kiemelt figyelmet fordít, többek között a közlekedés szektorra, ezen belül is a közösségi közlekedés fejlesztésére. A kivitelező vállalat az informatikai és kommunikációtechnológiai beruházás folyamatos finanszírozására és az eszközbeszerzések miatti árfolyam kitettség fedezéséhez a Volksbank Magyarország Zrt-vel és a Raiffeisen Bank Zrt-vel a folyószámla, garancia és a treasury hitelkeretek bővítésről kötött megállapodást.

A megállapodással a vállalat többcélú hitelkerete 1125 millió forinttal bővült, amelyből a folyószámla hitelkeret bővülés 200 millió forint, garanciakeret bővülés 325 millió forint és a treasury keret 600 millió forinttal nőtt.

A Synergon Csoport összesen 3070 millió forint hitelkerettel rendelkezik, amelyből a folyószámla hitelkeret 1030 millió forint, a garanciakeret 1240 millió forint és a tresaury keret 800 millió forint.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle