Connect with us

technokrata

Gates gyerekei iPod nélkül nőnek fel

Smart home

Gates gyerekei iPod nélkül nőnek fel

Bill felesége nem engedi be a házba az Apple termékeit.

Interjút készített a New York Times a Microsoft alapítójának feleségével, Melinda Gates-szel. Az újságíró nem hagyta ki a ziccert, és az USA-ban különösen népszerű iPodokat megemlítve rákérdezett, van-e tulajdonában Apple-féle hordozható zenelejátszó. Bill felesége természetesen márkahű, mint az interjúból kiderült: Microsoft Zune-t használ. Sőt, az is világossá vált, hogy szigorú szülő. Először az újságírót osztotta ki modortalan kérdéséért, mikor a gyerekek ilyen irányú igénye felől érdeklődött, majd közölte, hogy ha efféle kívánsága lenne a gyerekeknek, akkor Zune-t kaphatnak.

bill_melinda_gates

A nyilvánvaló ellentétek azonban csak ezt követően derítettek fényt a Gates-ház szigorú „termék-listájára”. Kiderült, hogy Bill Gates nem vásárolt/kapott iPadet, és azt is visszautasította a ház asszonya (ura?), hogy férje Apple laptopon dolgozna. „Ez nem igaz. Semmi[lyen Apple termék] nem lépheti át a küszöböt.” – nyilatkozta Melinda Gates. Végül arra a kérdésre, hogy a világban van-e hely egyszerre az Apple és a Microsoft számára, azt válaszolta az újságírónak, hogy ezzel kapcsolatban keresse fel férjét.

Ha elvonatkoztatunk arról, kiről is van szó, a téma bizony megér egy rövid elmélkedést. Szülőként kell-e befolyásolni a gyerek márkaválasztását, és ha igen, milyen szempontok alapján, mennyire engedve szabadságot sarjainknak? Egyáltalán, mikortól adhatunk a kezébe zenelejátszót, mobiltelefont? Kérdések, amikre a mostani gyerekeknek már nem kell válaszolniuk, ha felnőnek…Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle