Connect with us

Magyar zenék az iTunes-ban

Smart home

Magyar zenék az iTunes-ban

A régióban elsőként magyar hanglemezkiadó kínálata lépte túl az 1000 CD-s „álomhatárt”.

A Hungaroton ez év tavaszától kezdte meg az archív és a már forgalomban lévő kínálatának digitalizálási folyamatait. Elsőként a legrégebbi és különleges felvételek archiválása történt meg, majd ezt követte a keresett és népszerű albumok feldolgozása. Ezzel egy időben, öt kontinensre kiterjedően kezdve meg az értékesítést a Hungaroton a Magyarországon már digitális forgalomban lévő albumok felvételeivel. Ehhez partneréül az Apple iTunes zeneáruházat választotta.

„Kevesebb, mint fél év után az iTunes közönsége immár több mint ezer Hungaroton felvételt is megtalál szinte minden zenei műfajból.” – mondta Hollós Máté, a Hungarton Records Kft. ügyvezető igazgatója. Hollós szerint mivel a hanglemezkiadó a nemzetközi piacon elsősorban klasszikus zenei felvételekkel hódít, a letöltések is többségében e címek köréből kerülnek ki.

A Hungaroton fél éves forgalmának tapasztalata, hogy a nemzetközi értékesítés csak az iTunes áruházban értékében már most meghaladja a magyar letöltések teljes forgalmát, illetve exponenciálisan, havonta már több mint 30 százalékkal emelkedik. Az eddigi vásárlók és vásárlások 42 százaléka az Egyesült Államokból, 38 százaléka az Európai Unióból érkezik, a fennmaradó forgalmon egyenlő arányban Japán, Kanada és Ausztrália osztozik.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom