Connect with us

Itt a jövő: 3D-s tévék, szemüveg nélkül

Smart home

Itt a jövő: 3D-s tévék, szemüveg nélkül

Bemutatta két, minden jelenlegi, kereskedelmi forgalomban kapható 3D-s televíziót leköröző modelljeit a Toshiba.

Toshiba regza 20GL1 3D teveAmint arról korábban írtunk, a japánok már egy ideje foglalkoznak az aktív rekeszes szemüveget nem igénylő, háromdimenziós kép megjelenítésére képes tévék fejlesztésével. Ennek az erőfeszítésnek most ért be a gyümölcse, a Toshiba ugyanis bejelentette, hogy elkészült az első két modellel. A Regza 20GL1 20 colos kijelzőt kapott, melynek 1280×720 pixeles felbontása HD-ready kép megjelenítésére is használható. Kistestvére, a 12GL1 már csupán 12 colos képátlóval rendelkezik, és felbontása is szerényebb (466×250 pixel).

A Tokió közelében ezen a héten megrendezésre kerülő Ceatec elektronikus show-val egy időben debütáló készülékek előtt 40 fokos látószögben garantálják a 3D-s látványt, vagyis jóval precízebben kell pozícionálni a nézőnek magát a tévé előtt, mint a hagyományos LCD-k esetében. Ez azonban még mindig sokkal jobb, mint a korábbi, szemüveg nélküli 3D-s televízióknál elért eredmény, ahol a fej egy egészen kis elmozdulását követően is szétesett a kép. Mindazonáltal a paneltől még így is rögzített távolságra kell ülni: a 12 colos esetében 60 centiméter, a 20 colosnál pedig 90 centiméter ajánlott.

Természetesen borzasztó árcédulák mellett kerülnek forgalomba az év hátralevő részében a készülékek. A kisebbik változat (átszámolva) 1400, a nagyobbik 2900 dollárért vásárolható majd meg, és egyelőre nem is lehet őket Japánon kívül kapni. Sascha Lange, a Toshiba európai marketingigazgatója szerint évekre vagyunk még attól, hogy nagyobb méretű és széles tömegek számára elfogadható árú modellek jelenjenek meg a piacon, de cége megtette az első lépést.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom