Connect with us

Csúcskategóriás ultrahang

Smart home

Csúcskategóriás ultrahang

Az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSI) műszerparkjának fejlesztését a kórház gazdasági helyzete nem teszi lehetővé, ennek következtében a szakirányú ellátásoknál az orvosok jelentős eszközhiánnyal, illetve az elöregedett gépek gyakori meghibásodásával kell hogy szembenézzenek.

A holnap átadandó új műszer egy rendkívül nagy felbontóképességű ultrahangkészülék, több vizsgálófejével alkalmas a hasi, kismedencei vizsgálatokra, az erek, a lágyrészek és a kis szervek, továbbá a rektális terület monitorozására. Egyedülálló alapinformáció-tároló képességének megfelelően a vizsgálati idő is jelentősen lerövidül és a vizsgált anyag merevlemezen tárolható.
 

Pedig itt végzik Magyarországon egyedülállóan az olimpiára és nemzetközi versenyekre felkészülő sportolók alkalmassági vizsgálatát. Az elavult műszerek vagy a műszerek hiánya a rejtett betegségek következtében a sportoló halálát is okozhatja. A Gyermekrák Alapítvány az egyszázalékos adományokból 29,7 millió forintért vásárolta meg az OSI számára azt a komplett UH-berendezést, amely a XXI. század elvárásainak mindenben megfelel.

Az új készülék hatékony segítséget nyújt majd az onko-olimpiai játékokon induló, rákból gyógyult gyermekek versenyekre történő felkészítésénél. A Gyermekrák Alapítvány ez évben második alkalommal vett részt a sportrendezvényen, ahol az erős nemzetközi mezőnyben mindkétszer elsöprő sikert arattak. Reményeik szerint a 2012-es, már regisztrált onko-olimpiát Magyarországon rendezhetik meg, melynek bonyolítását az OSI-val együtt a Gyermekrák Alapítvány koordinálja.

Az OSI-ban már második alkalommal végezték az onko-olimpián részt vevő, rákból gyógyult gyermekek alkalmassági vizsgálatát. Ez a sportesemény várhatóan regisztrált olimpiai eseményként fog bekerülni a naptárakba, ugyanis nagyon fontos, hogy a világ bármely részén a rákban megbetegedett gyermekeknek bebizonyítsák ezen a különleges olimpián részt vevő, e betegségből gyógyult sportolók, hogy van kiút a gyilkos kórból.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom