Connect with us

Így is lehet spórolni az egészségügyben

Smart home

Így is lehet spórolni az egészségügyben

A kezelések és az ágyak számának csökkentése helyett – olcsóbb a röntgenkép papíron!

A röntgenfelvételek költséges filmre nyomtatását váltja le az Aycan röntgenkép. A kórházi adatbázisokba integrálható aycan xray-print nagy felbontású Xerox nyomtatóval párosítva papír alapúra konvertálja a röntgengépen, CT-n, MRI-n, ultrahanggal vagy egyéb képrögzítő eljárással készült felvételeket A4, vagy A3 méretben, és akár színesben is. Ezzel az alkalmazással az egészségügyi intézmények jelentős összegeket takaríthatnak meg, és leegyszerűsödik számukra a felvételek tárolása, megosztása, valamint továbbítása.

xerox-aycan xray-print.jpg

A fővárosi János kórházban 2008 óta használják a CT vizsgálatokhoz az Aycan fejlesztését, amelynek bevezetésével párhuzamosan meg is szüntették a filmre nyomtatást. Az orvosok monitoron állítják fel a diagnózist, amelyről elég a papír alapú nyomatot készíteni a további szakmai konzultációkhoz, illetve betegtájékoztatáshoz. A doktorok a papír alapú nyomatok minőségével elégedettek, és a film kiváltása sem járt minőségromlással. A kórházban ugyanakkor az új technológiának köszönhetően radikálisan visszaestek a röntgenkép előhívással járó kiadások. Az átállással a nyomatkészítés költsége a korábbi átlagos 600 forintos darabárról 100 forintra csökkent.

Az aycan xray-print már 17 országban része az orvosi gyakorlatnak, és a külföldi tapasztalatok is azt mutatják, hogy ezzel a megoldással radikálisan visszaszoríthatóak a laborköltségek, a filmelőhívás és -sokszorosítás díjai. Az átállással a jelenleg üzemeltett képkészítési eljárásokhoz képest akár 90 százalékkal is kisebb árat érhetnek el az intézmények. Ráadásul az aycan röntgenkép megtekintéséhez nincs szükség lightboxra vagy egyéb bonyolult berendezésre. Az eredeti filmek így biztonságosan megőrizhetők, míg a papírképek megoszthatók a betegekkel, vagy a kezelőorvosokkal.

Idehaza az aycan xray-print forgalmazója a Xerox nyomatdíjas konstrukciót ajánl az egészségügyben érdekelt ügyfeleinek. A felhasználóknak nem kell megvásárolniuk a festékkazettákat vagy egyéb kellékanyagokat, a konstrukció ugyanis mindezt magában foglalja, beleértve a szervizt, a támogatást és a papírt is. A nyomtatón belül elhelyezett számláló nyomon követi az egy adott időszakon belül kinyomtatott (click) oldalak számát, és az ennek megfelelő összeget kell megtéríteni.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom