Connect with us

3D-s videózás Atom processzorral?

Smart home

3D-s videózás Atom processzorral?

Az Intel szerint a lapka új változata megbirkózik a feladattal.

Az Intel Developer Forum második napjának nyitó előadásán az Intel vezetői felvázolták a vállalat erőfeszítéseit az Intel Atom alapú rendszerchipek terén. Ezek a chipek olyan jelentős ütemű bővülést mutató termékeket céloznak meg, mint a netbookok, táblagépek, szórakoztatóelektronikai és beágyazott eszközök és okostelefonok. Az egységes élményt szem előtt tartva Renée James, az Intel Software and Services üzletágért felelős alelnöke bejelentette az Intel AppUp alkalmazásbolt elérhetőségét. A bolt ingyenes és fizetős alkalmazásokat egyaránt tartalmaz, a kínálat a szórakozástól a közösségi hálózatokon és a játékokon át a munkavégzést segítő szoftverekig terjed. A vásárlások elősegítése érdekében a fizetős szoftverek is kipróbálhatóak. Az indulással egy időben jelentek meg hivatalosan az Adobe AIR alkalmazások is, valamint számos szoftverfejlesztő csatlakozott a disztribúciós platformhoz.

Intel idf_2010_james_keynote

Annak érdekében, hogy a netbook felhasználókat világszerte elérje a bolt, az Intel megállapodásokat kötött az amerikai Best Buy, a brit Dixons, az indiai Croma láncokkal, hogy az ott értékesített gépeken előtelepítve legyen megtalálható az alkalmazásbolt, de a korábbi vevők számára is elérhető online. A gyártóknak lehetőségük van maguknak testre szabni az AppUpot, így például az ASUS saját változatát fogja majd kínálni, októbertől kezdődően.

Intel Atom-E6xx-and-PCH-front-and-back.jpg3D-s videózás netbookon
A Tunnel Creek kódnéven ismert Intel Atom E600 processzorokat Doug Davis, a beágyazott és kommunikációs üzletágért felelős alelnök mutatta be. A magas integráltságú chipeket kifejezetten beágyazott területekre tervezték, mint amilyen az autók fedélzeti számítógépe is. A processzorhoz több vállalat, köztük az OKI, a Realtek és az STMicroelectronics is készített kiegészítő vezérlő chipsetet a különféle igények kielégítése érdekében.

Davis fellebbentette a fátylat a Stellarton kódnevű, úgynevezett konfigurálható Atom processzorról is. A szintén E600 sorozatú Atom rendszerchipekre épülő Stellarton egy Altera FPGA-t is integrál a közös tokban. A rendszerszállítók így például többek közt egyedi I/O-csatlakozásokat vagy bizonyos számításokat gyorsító áramköröket alakíthatnak ki.

A Groveland kódnevű Atom CE4200 a multimédiás eszközök lelke. A chip támogatja a 3D videózást, a H.264 HD-enkódolást, több egyidejű bemeneti adatfolyam fogadását is. A Groveland elsősorban fejlett hálózati set-top boxokban bukkanhat majd fel, amelyeket több gyártó is bejelentett már. Az ultramobil számítógépeket célozza, mint például a táblagépek és netbookok, az Oak Trail kódnevű Atom, amely jövőre kerül piacra, és átlagosan fele fogyasztással rendelkezik majd a jelenlegi Atomokhoz képest.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő