Connect with us

Hirdetés

technokrata

3D-s videózás Atom processzorral?

Smart home

3D-s videózás Atom processzorral?

Az Intel szerint a lapka új változata megbirkózik a feladattal.

Az Intel Developer Forum második napjának nyitó előadásán az Intel vezetői felvázolták a vállalat erőfeszítéseit az Intel Atom alapú rendszerchipek terén. Ezek a chipek olyan jelentős ütemű bővülést mutató termékeket céloznak meg, mint a netbookok, táblagépek, szórakoztatóelektronikai és beágyazott eszközök és okostelefonok. Az egységes élményt szem előtt tartva Renée James, az Intel Software and Services üzletágért felelős alelnöke bejelentette az Intel AppUp alkalmazásbolt elérhetőségét. A bolt ingyenes és fizetős alkalmazásokat egyaránt tartalmaz, a kínálat a szórakozástól a közösségi hálózatokon és a játékokon át a munkavégzést segítő szoftverekig terjed. A vásárlások elősegítése érdekében a fizetős szoftverek is kipróbálhatóak. Az indulással egy időben jelentek meg hivatalosan az Adobe AIR alkalmazások is, valamint számos szoftverfejlesztő csatlakozott a disztribúciós platformhoz.

Intel idf_2010_james_keynote

Annak érdekében, hogy a netbook felhasználókat világszerte elérje a bolt, az Intel megállapodásokat kötött az amerikai Best Buy, a brit Dixons, az indiai Croma láncokkal, hogy az ott értékesített gépeken előtelepítve legyen megtalálható az alkalmazásbolt, de a korábbi vevők számára is elérhető online. A gyártóknak lehetőségük van maguknak testre szabni az AppUpot, így például az ASUS saját változatát fogja majd kínálni, októbertől kezdődően.

Intel Atom-E6xx-and-PCH-front-and-back.jpg3D-s videózás netbookon
A Tunnel Creek kódnéven ismert Intel Atom E600 processzorokat Doug Davis, a beágyazott és kommunikációs üzletágért felelős alelnök mutatta be. A magas integráltságú chipeket kifejezetten beágyazott területekre tervezték, mint amilyen az autók fedélzeti számítógépe is. A processzorhoz több vállalat, köztük az OKI, a Realtek és az STMicroelectronics is készített kiegészítő vezérlő chipsetet a különféle igények kielégítése érdekében.

Davis fellebbentette a fátylat a Stellarton kódnevű, úgynevezett konfigurálható Atom processzorról is. A szintén E600 sorozatú Atom rendszerchipekre épülő Stellarton egy Altera FPGA-t is integrál a közös tokban. A rendszerszállítók így például többek közt egyedi I/O-csatlakozásokat vagy bizonyos számításokat gyorsító áramköröket alakíthatnak ki.

A Groveland kódnevű Atom CE4200 a multimédiás eszközök lelke. A chip támogatja a 3D videózást, a H.264 HD-enkódolást, több egyidejű bemeneti adatfolyam fogadását is. A Groveland elsősorban fejlett hálózati set-top boxokban bukkanhat majd fel, amelyeket több gyártó is bejelentett már. Az ultramobil számítógépeket célozza, mint például a táblagépek és netbookok, az Oak Trail kódnevű Atom, amely jövőre kerül piacra, és átlagosan fele fogyasztással rendelkezik majd a jelenlegi Atomokhoz képest.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés