Connect with us

Egy termék mindenek felett? Az Intel szerint nem

Smart home

Egy termék mindenek felett? Az Intel szerint nem

Ettől függetlenül hamarosan jönnek az “okostévék” és a vezeték nélkül csatlakoztatható kijelzők.

Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója az Intel Developer Forum nyitó előadásában felvázolta azokat a trendeket és technológiákat, amelyek a számítástechnika piacát formálják, és egyszerre jelentenek kihívást és lehetőséget a technológiai ipar számára. Az ilyen trendek közé tartozik a funkciógazdag, internetre csatlakozó eszközök milliárdjainak elterjedése, a PC-k mellett a telefonok, a gépjármű elektronika; valamint az is, hogy a felhasználók gond nélkül akarnak mozogni ezen eszközök között, hogy online kapcsolatban maradjanak barátaikkal, információhoz jussanak, és szórakozzanak. Otellini szerint a fogyasztók az adott célra leginkább megfelelő eszközt fogják kiválasztani, és nem fog egyetlen termék sem győzedelmeskedni a többi felett.

Intel idf_2010_otellini.jpg

Az Intel feltett szándéka, hogy elősegítse és hasznára hajtsa ezt az átalakulást. Ennek érdekében a cég kibővíti chiptervezés és gyártás terén kiépített technikáit, valamint szoftveres szakértelmét, hogy átfogóbb hardver-szoftver platformokat és kapcsolódó szolgáltatásokat kínáljon. A vállalat termékeket fejleszt a nagyteljesítményű PC-ktől és szerverektől kezdve további okos eszközök széles választéka számára, amelyek az internetre csatlakoznak, vagy fognak csatlakozni hamarosan.

“A számítástechnika életünk nélkülözhetetlen részévé vált. A víziónk az, hogy egy olyan egységes felhasználói élményt hozzunk létre, amely folytonosságot biztosít a különféle otthoni, hordozható, irodai vagy autós eszközök között. Ennek a folytonosságnak a szívében Intel technológia húzódik majd meg, amely okosabbá, erőteljesebbé, és végeredményben hasznosabbá teszi ezeket az eszközöket” – fogalmazott Paul Otellini nyitó beszédében. Hozzátette, hogy az Intel ehhez a célhoz igazítja fejlesztéseit.

“Izgatottak vagyunk, ahogyan a tévéipar a jelenleg mindössze néhány online szolgáltatás felől elmozdul a valóban integrált internetes modell felé. Mi ezt az új kategóriát okostévének hívjuk, az első ilyen termékek hamarosan piacra kerülnek” – mondta el Otellini. Az elnök-vezérigazgató ezt követően a tévéket gazdag online képességekkel felruházó Intel Atom CE4100 processzorra és Google TV szoftverplatformra épülő termékeket mutatott be, amelyek idén ősszel jelennek meg, köztük a Sony Internet TV-vel, és a Logitech Revue-vel.

Korábban az Intel csak korlátozottan fektetett be a PC-n túlmutató területekre, az elmúlt egy év során azonban közel 10 milliárd dollárt költött olyan felvásárlásokra, amelyek kompetenciájának kiterjesztését szolgálják. Otellini elmondta, az Infineon Wireless Solutions és a McAfee nemrég bejelentett akvizíciói segíteni fogják a céget, hogy képes legyen olyan termékeket kínálni, amelyek a kapcsolódási lehetőségek szélesebb körét kínálják, és az online eszközök széles körét érintő, egyre kifinomultabb online biztonsági támadásokkal szemben hatékonyabban fellépést tesznek lehetővé. A Texas Instruments kábelmodemes üzletágának tervezett felvásárlása tovább bővítik az Intel képességeit, hogy online szolgáltatásokkal vértezzen fel szórakoztatóelektronikai eszközöket.

Intel SandyBridge_Desktop_Chip (Core processzor).jpgOtellini ezeken túlmenően beszámolt az Intel gyártástechnológiájának képességeiről, amelyekre alapozva hatalmas mértékű innováció jelentkezik a PC-iparban is. A vállalat készül az Intel Core processzorok második generációjának bevezetésére; illetve Otellini kiemelte a Wireless Display technológiát is, amely lehetővé teszi kijelzők vezeték nélküli csatlakoztatását.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom