Connect with us

35x optikai zoom a Canon PowerShot SX30 IS-ben

Smart home

35x optikai zoom a Canon PowerShot SX30 IS-ben

Kihajtható kijelző, az egyik leghatékonyabb optikai képstabilizátor, HD-s videokészítés a Canon új kompakt fényképezőgépén.

A fényképezőgép 14,1 megapixeles érzékelőjének segítségével akár A2 méretnél nagyobb nyomatok is készíthetők. A 24–840 mm kisfilmes tartománynak megfelelő, 35x optikai zoomos objektív óriási gyújtótávolságának köszönhetően a fényképezőgéppel nagy-látószögű képek és extrém teleobjektíves fotók is készíthetők.

Canon Powershot SX30 IS.jpg

Az objektív több speciális lencsetagot, többek között UD és Hi-UD – alacsony színszórású – is tartalmaz, amelyek kompenzálják a kromatikus aberrációt. A Hi-UD lencsetagok – amelyek főként a Canon broadcast minőségű, professzionális objektívjeiben találhatóak – alacsony objektívtömeg mellett biztosítanak magas képminőséget. A modellt az egyik leghatékonyabb optikai képstabilizátorral (IS) látták el, amely 4,5 fokozatban képes kompenzálni a beremegést. Az eltolható rendszer hatékonyan minimalizálja az elmosódást, amikor a felhasználó nagy zoomot használ, vagy ha nem lehet gyors záridőt alkalmazni. A gépben az optikai képstabilizátorhoz hasonlóan az állóképek és videók készítése közben is működő ultrahangos (USM) és lengőtekercses (VCM) motorok biztosítják a gyors, pontos és csendes zoomolást és fókuszálást.

Az új zoomtámogató funkció segítségével a felhasználók nagy zoom használata közben is nyomon követhetik a távoli vagy mozgó témákat. Az erre szolgáló gomb lenyomásakor a zoomtámogató funkció visszahúzza az objektívet a három előre beállított kis zoom beállítás egyikére, így a felhasználó többet lát a jelenetből, és a kívánt témát is könnyebben megtalálhatja. Mindeközben az eredetileg használni kívánt nagy zoommal látható képtartományt egy téglalap jelöli. Miután a felhasználó megtalálta a keresett témát és ráillesztette a téglalapot, felengedheti a gombot. Ezután az objektív gyorsan visszaáll az eredeti zoombeállításra és folytathatja a felvételkészítést.

Az állóképeken túl
Sztereo hanggal ellátott, 1280x720p HD videó is rögzíthető a fényképezőgéppel. A fókusz és az expozíció a videofelvételek készítése közben választhatóan zárolható vagy állítható, a speciális Dinamikus képstabilizátor mód pedig csökkenti a filmezés közbeni mozgás okozta remegés hatását. Az integrált Smart Auto technológia mozgókép rögzítés közben 21 különböző jelenettípust ismer fel. Annak érdekében, hogy optimális legyen az expozíció, prioritást kapjanak az arcok, és szebben jelenjenek meg a világos színek, automatikusan kiértékeli és kiválasztja a beállításokat. A fényképezőgépet a HDMI-mini porton keresztül HDTV képernyőhöz csatlakoztatva megtekinthetők a felvételek.

A készülék 230.000 képpontos felbontású, 6,8 cm (2,7”) képátlójú, kihajtható PureColor II VA LCD-vel rendelkezik. A kijelzőnek köszönhetően a felhasználó szokatlan szögből is készíthet felvételeket, valamint magas színhűséggel és nagy részletgazdagsággal újra lejátszhatja azokat. A gyors fény funkciónak köszönhetően könnyen megtekintheti a képeket, és még erős napfényben is a kívánt témára fókuszálhat.

Canon Powershot SX30 IS front-back.jpg

A PowerShot SX30 IS modellhez tartozó vakupapuccsal különböző kiegészítők, mint például a Canon EX Speedlite vaku is csatlakoztatható a fényképezőgéphez. Egy külön megvásárolható szűrőlencse-adapternek köszönhetően pedig 67 mm-es szűrők – például a Canon PL-C B 67mm polarizáló szűrő – csatlakoztathatók az objektívhez. A fényképezőgép ideális azok számára is, akik azonnal tökéletes felvételeket kívánnak készíteni anélkül, hogy a manuális beállításokkal töltenék az időt. A témafelismerő technológiát használó intelligens Smart Auto technológia felismeri a felvételkészítési körülményeket, és 28 változó alapján kiválasztja az ideális beállításokat. A készülék számos új jelenettel bővült, így éles fényben erőteljesen árnyékolt arcokhoz, és reflektorokkal megvilágított témákhoz is használható. Az intelligens vakuexpozíció a fényképezőgép vakujának teljesítményét vezérli annak érdekében, hogy makrófelvételek és ellenfényes témák esetén is tökéletes legyen az expozíció.

Rendelkezésére állnak halszem-, miniatűr-, poszter- és szuperélénk effektusok is, amelyek segítségével új „megvilágításba” helyezhetők a témák. A videókhoz is elérhető miniatűr effektussal a felhasználó csökkentett, 6, 3 vagy 1,5 képkocka/másodperc sebességgel is rögzíthet felvételeket, így hosszú időközű, makettnek tűnő videók készíthetők.

Történetek tárolása, megtekintése és megosztása
Az új PowerShot SX30 IS támogatja a nagykapacitású SDHC és SDXC memóriakártyák használatát és még a gépben felcímkézhetik a képeket, és egy csoportba rendezhetik azokat. Az intelligens véletlenszerű lejátszás az aktuálisan megjelenített képhez hasonló felvételek lejátszását ajánlja fel, és megkeresi a memóriakártyán tárolt, esetleg már elfelejtett, vagy a sok egyéb felvétel között megbújó fényképeket.

A vezeték nélküli tartalomátvitelt a beépített Eye-Fi connected functions támogatja, mely lehetővé teszi a távoli feltöltést olyan képmegosztó webhelyekre, mint a Canon Image Gateway (2 GB tárhellyel). A fényképezőgép felhasználói felületén egy külön Eye-Fi részt alakítottak ki, mely letiltja az automatikus kikapcsolási funkciót, miközben az Eye-Fi kártya adatokat továbbít.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom