Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon PowerShot G12

Smart home

Canon PowerShot G12

720p HD videofelvétel, hibrid képstabilizátor és gyorsulásérzékelő – bemutatkozott a gyártó új fényképezője.

Az új PowerShot G12 esetében a Canon tervezői megtartották az előd modellekre jellemző klasszikus kezelési és vezérlési sémát. Az új szolgáltatások – mint például a Canon HS rendszer, a 720p HD videofelvételek, valamint a hibrid képstabilizátor – garantálják a képminőséget állóképek és videók rögzítése közben is. Az új elülső tárcsa pedig könnyebb kezelhetőséget és gyors manuális beállítási lehetőségeket biztosít a felhasználók számára. Az új fényképezőgép kompatibilis az új, külön megvásárolható szűrőlencse-adapterrel, amely zoomolás közben az objektívvel együtt mozog, így a teljes zoom tartományban használható.

Canon Powershot g12.jpg

A PowerShot G12 nagyérzékenységű 10,0 megapixeles CCD érzékelőből és a DIGIC 4 processzor kombinációjából álló Canon HS rendszert tartalmaz. A HS rendszer segítségével magasabb ISO érzékenységi értékek mellett is magas minőségű felvételek készíthetők. A kibővített ISO tartománynak köszönhetően a felhasználók a sötétebb beállításokról is vaku és állvány nélkül készíthetnek felvételeket, és csupán a rendelkezésre álló fénnyel megfelelően exponált képeket tudják rögzíteni. Ha elkerülhetetlen vaku használata, a magasabb ISO érzékenység lehetővé teszi a vaku hatótávolságának megnövelését, és a téma hatékonyabb megvilágítását. Magasabb ISO érzékenység használatával a felhasználók nagyobb zársebességeket alkalmazhatnak, így elmosódás nélkül örökíthetnek meg mozgó tárgyakat.

A pontosabb beállítás érdekében az ISO érzékenység 1/3 fokozatonként külön ISO tárcsával állítható. Az új szolgáltatás lehetővé teszi az automatikus beállítást, így a felhasználók előre rögzíthetik, valamint előre megadhatják, hogy a fényképezőgép mi alapján válassza ki a felvételkészítéskor használni kívánt maximális ISO érzékenységet. A sötétebb helyzetekben használható Kevés fény móddal az ISO érték akár 12800 érzékenységig növelhető, így a felhasználók az ISO és a fehéregyensúly megfelelő kombinációjának kiválasztásával pontosan megörökíthetik a homályos környezet hangulatát. A fényképészek a gyorsan mozgó témákat akár 4,2 kép/másodperc sebességgel is rögzíthetik.

A PowerShot G12 nagy-látószögű objektíve 5x optikai zoomot biztosít. Az objektív ugyanazokkal az eljárásokkal és minőségi szabványok szerint készült, mint a Canon EF objektívek. Ha a fényképezőgép nincs használatban, az objektív teljesen visszahúzható. A Canon optikai képstabilizátora (IS) ellensúlyozza a fényképezőgép elmozdulását, ezáltal csökkenti a kép életlenségét. Sötétebb környezetben is lehetővé teszi a felvételt, valamint a körülbelül 4 értékkel hosszabb zársebesség használatát, mint ami egyébként szükséges lenne egy éles kép készítéséhez. A Canon Hybrid IS technológia a makró felvételek készítése esetén tovább növeli az optikai képstabilizátor hatékonyságát, így a felhasználók a fényképezőgéppel akár 1 cm-ről is készíthetnek felvételeket. Ilyen közelről már a legkisebb bemozdulás is negatív hatással lehet a képminőségre, amely állvány használata nélkül megnehezíti éles képek készítését. A Hybrid IS rendszer viszont a nagyítás növelése esetén is kiküszöböli azokat a véletlenszerű oldalirányú mozgásokat és elforgatásokat, amelyek ronthatják a kép minőségét.

Rugalmas fényképezés
A fényképezőgép 7 cm (2,8”) képátlójú, nagyfelbontású, kihajtható PureColor II VA LCD-je lehetővé teszi a rugalmas fényképezést és lejátszást. Az elforgatható kijelzővel a felhasználók számos szögből – például a talajhoz közel vagy fejmagasság felett is – készíthetnek felvételeket a kiválasztott témáról. A fényképezőgép a fényképész látásához igazítható, állítható dioptriájú optikai keresővel is rendelkezik. A lejátszási módban elérhető új RGB hisztogrammal a felhasználók a felvétel elkészítése után azonnal, részletesen ellenőrizhetik a képek expozícióját. Canon Powershot G12 back.jpg

A PowerShot G12 nem csupán egy teljesen manuális, és számos félautomata üzemmóddal rendelkezik, hanem egy új elülső tárcsával is, amellyel fényképezés közben is gyorsan és kényelmesen adhatók meg a beállítások. A felhasználók az elülső tárcsát vagy a többfunkciós tárcsát is kiválaszthatják a fényképezőgép funkcióinak vezérlésére, de akár egyszerre mindkettőt is használhatják. A fényképezőgép például úgy is használható, hogy az elülső tárcsa AV módban a blendét állítja be, a többfunkciós tárcsa pedig a fehéregyensúlyt vagy a felvétel oldalarányát. A felhasználók továbbá a tárcsákat beállíthatják akár úgy is, hogy csak az elülső tárcsa aktív, a többfunkcióst pedig letiltják annak érdekében, hogy véletlenül se tudják módosítani a beállításokat.

A haladó amatőrök és a profik RAW formátumban is készíthetnek képeket, a készülékhez tartozó Canon Digital Photo Professional (DPP) szoftverrel pedig a rögzítésük után is szerkeszthetik azokat. A PowerShot G12 ugyanazt az utólagos szerkesztési környezetet használja, mint az EOS rendszer.

Elektronikus szintbeállítás és többféle oldalarányú felvétel
A pontosan vízszintes felvételek készítésének érdekében a PowerShot G12 egy új, elektronikus szintbeállítási funkcióval is rendelkezik. A kijelzőn fényképezéskor megjelenik a fényképezőgép gyorsulásérzékelőjétől érkező adatok alapján létrehozott „vízmérték”. Így a felhasználók ellenőrizhetik, hogy vízszintesen áll-e a készülék, és pontosan vízszintes vagy függőleges portrékat, tájképeket készíthetnek. A 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 és 4:5 oldalarányú képek rögzítését biztosító funkció lehetővé teszi, hogy a fényképész a kompozícióhoz legjobban illő oldalarány kiválasztásával, a témának megfelelő felvételeket készítsen.

A készülék a G sorozat első modellje, amellyel 720p HD 24 kép/másodperc sebességgel, sztereó hanggal ellátott videó is rögzíthető. A Videó módban elérhető miniatűr effektussal a felhasználók alacsonyabb képkocka/másodperc beállítású videót is rögzíthetnek, így drámai, különleges, hosszú időközű felvételek is készíthetők. Az integrált, CEC-kompatibilis HDMI csatlakozónak köszönhetően a videók és állóképek megtekintése egyszerű, és egy kompatibilis HDTV és egy távirányító használatával közvetlenül beállítható.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés