Connect with us

Acer: billentyűzet helyett is LCD

Smart home

Acer: billentyűzet helyett is LCD

Kémfotó a kétképernyős laptopról.

Három hónapja számoltunk be a Toshiba Libretto W100-ról, ami a piacon elsőként két – természetesen érintésérzékeny – LCD-vel rendelkezik. Időközben kiderült, hogy nem kacsáról van szó: a japánok véresen komolyan veszik a fejlesztést. A múlt héten – az első, tömeggyártású laptopok 25-ik születésnapján – már láttuk is a működő eszközt, vagyis egyértelműnek tűnik, hogy a Toshiba lát jövőt a készülékben.

Ezt támasztja alá, hogy egy másik gyártó is hasonló prototípust készített. Az Acer egy 2,67 GHz-es Intel Core i5 processzorra (Core i5-580M) épülő masinát látott el két folyadékkristályos kijelzővel. A billentyűzet helyén található LCD értelemszerűen érintésérzékeny, így a mobiltelefonoknál szerzett gépelési tapasztalatot hamarosan „billentyűzet-kalapálásba” is át lehet ültetni. Hasonlóan reagál az ujjak közelségére a hagyományos helyen levő kijelző is – mindkettő 15 colos méretű, vagyis ebben a kategóriában elsőnek mondható.

acer dualscreen laptop prototype

A fent látható kép egyébként nem hivatalos, a prototípus állítólag első ránézésre ugyan tetszetős, de működés közben lassú és bugos. A távol-keleti gyártó egyelőre még nem dobja piacra a modellt, a várható megjelenés ideje 2011 ősze lesz.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom