Connect with us

Hirdetés

technokrata

Melyik a legmegbízhatóbb márka?

Smart home

Melyik a legmegbízhatóbb márka?

Kitől érdemes számítógépet vásárolni – összesítő lista a gyártók készülékeinek meghibásodásáról.

A tudás és az ár mellett a harmadik legfontosabb szempont a megbízhatóság. Ha vásárlás előtt állunk, szeretnénk biztosak lenni abban, hogy a kiválasztott műszaki cikk nem fogja idő előtt beadni a kulcsot, sőt, lehetőleg minél tovább működőképes maradjon a garancia lejártát követően is. Nincsen ez másképp az otthoni PC-k, laptopok, táblagépek tekintetében sem, érdemes tehát átböngészni azt a nemrég megjelent listát, mely a gyártókat rangsorolja termékeik meghibásodása szerint.

Az amerikai, javítással és terméktámogatással foglalkozó Rescuecom statisztikáit az USA területéről szerzi, ezzel pedig elég jó merítéssel rendelkezik egy értékelő lista összeállításához. Az általuk javított eszközök közül az Asustek Computer, az Apple és a Lenovo termékei bizonyultak a leginkább megbízhatónak, vagyis ezekkel a készülékekkel volt a legkevesebb probléma. Negyedik helyre a Toshiba, ötödiknek pedig a Compaq futott be.

PC megbízhatósági index

Persze azért nem árt némi fenntartással kezelni a listát. Például az Asus az első helyét nagy részben Eee PC-inek köszönheti, ezek a termékek azonban jellemzően olcsóak (kategóriájukban). Egy 2-300 dolláros netbookot pedig az emberek (legalábbis az Egyesült Államokban) ritkán visznek szervizbe – ha már használják 2-3 éve, akkor inkább leselejtezik, ha elromlik, és vesznek helyette újat. Vagyis nem foglalkoznak a javíttatásával, ami szükségszerűen torzítja valamelyest a szerviz adatait.

A Rescuecom számításai egyébként azon az egyszerű elven alapulnak, miszerint összevetik az adott gyártó által eladott termékek darabszámát a hozzájuk beérkező javítási igények számával. Negyedévente újraszámolják ezeket az adatokat, és így viszonylag folyamatos képet lehet kapni arról, melyik márka mennyire megbízható. Habár nem szentírás, amit a vállalat közzétesz, azt mindenképpen mellette szól, hogy az éppen aktuálisan eladott készülékek számát veti össze a már régóta értékesített modellek megbízhatóságával.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés