Connect with us

Az évtized játékhíre: még idén lesz Duke Nukem Forever!

Smart home

Az évtized játékhíre: még idén lesz Duke Nukem Forever!

Hivatalossá vált: a kultjáték évtizedes késés után folytatódni fog.

Habár három éve egyszer már beharangoztuk, hogy várható a macsó beszólásairól ismert űrlénymészáros legújabb kalandjának játékba öntött debütálása, de sajnos 2007-ben nem jelent meg a Duke Nukem Forever. Ahogy 2008-ban és 2009-ben sem. Nem véletlenül vált szinte a vaporware szinonimájává, hiszen a játék maga a megtestesült soha-be-nem-teljesülő ígéret. Már 1997 óta hitegette a rajongókat a fejlesztő, de hiába volt minden 3D Realms közlemény, hír, információmorzsa, egyre szkeptikusabbá vált a Duke Nukem hívők tábora. Nem meglepő az sem, hogy a Wired magazin vaporware listáján szinte folyamatosan szerepelt a DNF, és rendre első helyen is végzett.

Ez azonban most megtörhet. A 2K Games ugyanis alig pár órája jelentette be a PAX 2010 játékshow keretei között, hogy a Gearbox Software-t bízta meg a félkész játék gatyába rázásával. Azt a Gearboxot, amelyiknek például a Borderlands-et is köszönhetjük. A fejlesztők tervei szerint „valamikor” a jövő év előtt debütálhat, vagyis akár karácsonykor már vérbenforgó szemekkel lőhetjük az idegeneket. A média hamarosan, még a hét végén ízelítőt kap abból, hol tartanak most a fejlesztések, amint lesz erről videónk, közzétesszük!

Duke Nukem Forever

Még egy szempontból érdekes, hogy a Gearbox kezébe került a DNF – a stúdió nyilvánosság által is játszható demót ígért a játékból, vagyis elkerülhető lesz (remélhetőleg), hogy zsákbamacskát vegyünk. Randy Pitchford, a Gearbox elnöke azt is elárulta a The Wall Street Journalnak, hogy még 2009 végén vették át a munkálatokat, a 3D Realms összezuhanását követően, a játék jelenleg polírozás alatt áll. Ez eléggé kész állapotot sejtet, szóval – Come get some!

Frissítve:

Képek és videó a működő játékból

Duke Nukem Forever

Duke Nukem Forever

Duke Nukem ForeverSzólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom