Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az e-könyv-olvasók új generációja

Smart home

Az e-könyv-olvasók új generációja

Érintőképernyős, e-tintás Sony masinák versenyeznek az Amazon Kindle 3-jával.

Mindhárom e-könyv-olvasóját frissítette a japán elektronikai óriás, melynek legnagyobb érdekessége az E-Ink Pearl kijelző. Ugyanezt használja az Amazon Kindle és Kindle DX olvasója is, egyáltalán nem véletlenül: a kijelző magasabb kontrasztot biztosít a felhasználó számára. Ismeretes, hogy az elektronikus tinta nem igényel háttérvilágítást, hanem a beeső fényt használja fel a tartalom megjelenítésére – csakúgy, mint a hagyományos, papíralapú könyvek. Ez ugyan a monitorokhoz képest jóval lassabb frissítési időt jelent (néhány ms helyett néhány tized vagy néhány másodpercet), és jelentősen korlátozott a megjeleníthető színek száma is (a Sony 16 szürkeárnyalatra képes), ugyanakkor gyakorlatilag nulla a fogyasztása, csak lapozáskor igényel energiát.

Sony_Touch_Red_e-book_reader Sony_Daily_e-book_reader

Jellemzők
– 2 GB-nyi beépített memória
– micro USB csatlakozó
– hat különböző fontméret
– támogatott formátumok: PDF, Microsoft Word, EPUB/ACS4, valamint JPEG, PNG, GIF és BMP képek
– kézírás-rögzítés
– 2 hétnyi üzemidő
– 16-22 dekagrammos tömeg

Legkisebb, 5 colos képátlóval bíró Pocket Edition e-könyv-olvasóját, a PRS-350-est 180, a 6 colos Touch Editiont (PRS-650) 230 dollárért kínálja a Sony, szembemenve ezzel az Amazon kiváltotta árcsökkentési hullámmal. A legnagyobb, Daily Edition (PRS-950) nevű eszköz 300 dollárba kerül, ezért viszont már beépített Wi-Fit és 3G csatlakozást (AT&T) kapunk, 7 colos méret mellett. Utóbbi még nem elérhető, majd novemberben jelenik meg a boltokban.

Úgy tűnik tehát, hogy a japánok alternatív utat választottak az e-könyv-olvasók robbanásszerűen kibontakozó piacának megszerzésére. Most bejelentett készülékeik legfőbb riválisát, az Amazon-féle Kindle-t ugyanis olcsóbban, 130 dollárért kínálják, amiben integrált vezetékmentes csatlakozási lehetőség is a felhasználó rendelkezésére áll. Nagy előny viszont az érintőképernyő, főleg ebben az új változatában. A Sony eltávolított egy korábbi, a kijelző védelmét szolgáló réteget, ami nemcsak a kontraszt tekintetében lett pozitív hatással a végeredményre, hanem hiánya lényegében megszüntette a tükröződés problémáját is. Mindemellett jobban reagál az érintésekre is, legalábbis az első beszámolók alapján.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés