Connect with us

technokrata

Film készül a Half-Life-ból?

Smart home

Film készül a Half-Life-ból?

Hollywood helyett a kiadó forgatná le Gordon Freeman kalandjait.

Rise and Shine, Mr. Freeman
Gordon Freeman – akit némasága miatt sokan autistának tartanak – kalandjait már több játékban és kiegészítőben követhettük nyomon. Az eredeti, 1998-ban kiadott Half-Life több mint 50-szer nyerte el a szakmától az év játéka titulust. Half-Life: Opposing Force néven debütált egy évvel később az első kiegészítő, melyet további kettő követett (Half-Life: Blue Shift – 2001, Half-Life: Decay – 2001). 2004-ben jelent meg az elsősorban modernebb fizikai motorjáról ismertté vált Half-Life 2, melyet a harmadik rész epizodikus formában követett. 2006-ban debütált az, 2007-ben a második epizód, ám az utolsó, lezáró fejezettel mindmáig a rajongók adósa maradt a Valve.

Gabe Newell, a játékot kiadó Valve alapítója nemrég úgy nyilatkozott, hogy a Team Fortress 2 játékkal kapcsolatos „Meet the Team” rövid videóik nem pusztán szórakoztatásból születtek meg. Egyfajta kísérleti nyúl szerepét játszották, a kiadó tapasztalatokat próbált szerezni a filmkészítésben. Nem kizárt ugyanis, hogy Half-Life film születik.

A PC Gamernek adott nyilatkozatában Newell elárulta, hogy Hollywood már évek (egészen pontosan a játék első részének 1998-as kiadása) óta filmkészítési ötletekkel bombázza a Valve-ot, igaz, nem a legjobbakkal. „A történeteik nagyon rosszak voltak. Úgy értem, brutálisan, a legrosszabbak. Nem értették, mi tette a játékot igazán jóvá, és azt sem, miért váltak az emberek rajongóvá.” – árulta el Newell, miért nem született még mozgóképes alkotás a Half-Life világából.

A sok próbálkozást követően vetődött fel a Valve köreiben az ötlet, hogy talán maguknak kellene létrehozni a filmet. Ezt először maga Newell is lehetetlennek tartotta, de később rájött, hogy a Team Fortress 2 kapcsán szerzett tapasztalatok révén talán nem lenne eleve kudarcra ítélve egy ilyen vállalkozás.

„WoW játékosként jobban örülnék egy, a WoW-ot fejlesztő csapat késztette filmnek. Kedvelem Sam Raimit, azóta rajongok a munkájáért, mióta a Gonosz halott (Evil Dead) megjelent, de szívesebben néznék egy Blizzard készítette filmet. Szerintünk a felhasználóknak már elege van abból, ahogy a Harry Potter, a Half-Life vagy a Hihetetlen család világát darabokra szedték, és ezt helyre kell hozni. Aki ezt megteszi, azt megjutalmazzák a rajongók.” – indokolta meg álláspontját Newell.

Gordon Freeman (Half-Life)

Ennél konkrétabb információ egyelőre nem érkezett, így nem lehet tudni sem egy használható forgatókönyvről, egy tervezett büdzséről vagy egy esetleges forgatási időpontról.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp