Connect with us

technokrata

18 megapixeles lett a Canon EOS 60D

Smart home

18 megapixeles lett a Canon EOS 60D

Áttervezett váz, tükröződésgátló LCD, HD-s videorögzítés, kreatív funkciók sora.

Az EOS 60D 18 megapixeles APS-C képérzékelőjén, az 1,6-szoros fókusztávolság-szorzójú objektív segítségével részletgazdag, poszter nagyságúra nagyítható felvételek készíthetők, többféle oldalaránnyal. A Canon DIGIC 4 processzora a CMOS érzékelő négy csatornájából érkező jelet magas színhűségű képpé alakítja, és akár 5,3 teljes felbontású JPEG képet készít másodpercenként, 58 képig terjedő sorozatban.

A 100-6400 ISO érzékenységi tartomány 12800 értékre terjeszthető, melynek köszönhetően akár kevés fényben is kis zajszintű, egyenletes felvételek készíthetők. A gyors és pontos élességállítást, nagyon érzékeny középponttal, f/2,8 vagy nagyobb blende esetére a 9-pontos, kereszt típusú automatikus élességállítási (AF) rendszer biztosítja. Az új EOS 60D a Canon iFCL fénymérő rendszerével működik, melyet először az EOS 7D modellben alkalmaztak a 63 zónára osztott kétrétegű érzékelővel. Az élességállító rendszertől származó, az alany helyét meghatározó információt a fénymérő rendszer az expozíció mindenkori pontos meghatározására használja. A beépített Speedlite jeladó több EX vaku vezérlésére képes.

Az új, 7,7 cm (3,0”) változtatható szögű LCD oldalaránya 3:2, felbontása 1040 megapixeles. A változtatható szögű kijelzőnek köszönhetően lehetetlennek tűnő szögekből is készíthetők felvételek. Élőkép módban a képet abban az esetben is meg lehet komponálni, amikor a kereső használatára nincs lehetőség. A monitor felületét tükröződés-gátló, vízlepergető bevonat védi, melynek köszönhetően fényes nappal, nagy szögtartományból is jól látható.

Canon EOS 60D

Az állóképek készítésén túl az új EOS 60D 1920x1080p HD videó rögzítésére is képes. A képfrekvencia 30, 25 és 24 kép/mp. közül választható, 720p videó készítésére pedig 60 és 50 kép/mp-cel is van lehetőség. A videokivágás mód a képfelvevő elem középső, 640×480 képpontból álló részének kivágására ad lehetőséget, mellyel hatásos – fókusztávolságban kifejezve hétszeres – nagyítás érhető el.

A videó módban a teljes kézi vezérléssel a fotósok saját exponálási, és élességi beállításaikat is megvalósíthatják. Külső mikrofon csatlakozással és hangszín-beállíthatósággal rendelkezik. A beépített HDMI csatlakozás kompatibilis a HDMI-CEC – a szórakoztató elektronikai berendezések vezérlésére vonatkozó – szabvánnyal, tehát a videó és az állókép megjeleníthető nagyfelbontású TV készülékeken, és annak távirányítójával is vezérelhető a vetítés. Canon EOS 60D

Basic+
– portré, tájkép, makró, sport, éjszakai pillanatkép és automatikus kreatív mód
– a világításnak és a jelenet típusának megfelelően megadható jelenet-hangulat
– a szemcsés fekete-fehér effektus egy dokumentum, vagy riport hangulatát idézheti, a lágy fókusz, portrék esetében alkalmas a bőr megjelenítésének javítására, a játékkamera és a miniatűr effektus pedig tematikus kollekció létrehozását is lehetővé teszi

Megújult elrendezés
Az EOS 60D váza új gombokkal, az ergonómiai szempontok figyelembe vételével készült. A gyakran használt kezelőszervek közel vannak egymáshoz, míg a gyors vezérlőtárcsát, a többfunkciós vezérlőt és a SET gombot a többcélú vezérlőtárcsában egyesítették. A mód tárcsa lezáró gombjával megakadályozható a beállítások véletlen megváltoztatása fényképezés közben.

A gyorsvezérlő gomb segítségével a fotós egy pillanat alatt elérheti a legáltalánosabb felvételi beállításokat, és lejátszási vezérlőket. Néhány gomb funkciója szintén testre szabható. Tájkép készítésekor a vízszintes beállítását a keresőben, vagy az élőképes kijelzőn megjelenített elektronikus horizont segíti, melynek köszönhetően elkerülhetők az utómunka során szükséges javítások.

Az EOS 60D lehetővé teszi a 2 TB kapacitású SDXC kártyák használatát, így még a teljes felbontású RAW és HD videó rögzítése esetén sincs szükség a kártyák cseréjére. A nagyobb képtárak kezelését a fényképezőgép ötszintű értékelési rendszere segíti, mellyel egyszerűen megtalálhatók, és megjeleníthetők a felvételek. A szerkesztő és kezelő szoftverekkel, valamint a Canon DPP szoftverrel a címkék a PC-re átmásolás után is megjeleníthetők. Az EOS 60D emellett alkalmas a tartalmak vezeték nélküli továbbítására az Eye-Fi connected funkciókkal. Az akkumulátor kímélése érdekében a menüben kikapcsolható a WiFi.

Canon EOS fényképezőgépekSzólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp