Connect with us

technokrata

3D-s Toshiba tévék, szemüveg nélkül

Smart home

3D-s Toshiba tévék, szemüveg nélkül

A japán gyártó élvezetesebbé tenné a háromdimenziós szórakozást.

A The Daily Yomiuri japán újság beszámolója szerint a Toshiba az év végére három televíziót tervez bemutatni, melyek mindegyike támogatja a 3D-s megjelenítést, ugyanakkor egyik sem igényli aktív shutter szemüveg használatát. Ezt a cég saját, „internal imaging system” névre keresztelt fejlesztése biztosítja, ami különböző szögekben küldi ki a fénysugarakat, lehetővé téve a néző agya számára, hogy háromdimenzióssá alakítsa a látottakat.

Jelenleg ezt a feladatot a legtöbb 3D-s tévénél egy, hol az egyik, hol a másik szemet (a másodperc törtrészére) eltakaró szemüveg látja el, sztereoszkóp 3D képet állítva elő. Léteznek ugyan olyan modellek is, melyekhez nem kell szemüveg, ám ezeknek óriási hátrányuk, hogy csak bizonyos távolságból, nagyon kis betekintési szög mellett kínálnak 3D-s illúziót. A Toshiba állítása szerint jelentősen sikerült megnöveli az eszköz látószögét, ami így kényelmesebbé teszi a tévénézést.

További előnye lesz a készülékeknek, hogy a már 3D-ssé alakított (vagy eleve úgy létrehozott) tartalmak további konverzió nélkül, azonnal nézhetők lesznek a televíziókon. Ez, és a szemüveg hanyagolása a Toshiba szerint felpörgetheti az eladásokat – habár a karácsony előtt nem sokkal debütáló kijelzők minden bizonnyal több ezer dollárba kerülnek majd. Legalábbis kezdetben.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp