Connect with us

technokrata

Családbarát fényképezőgép a Canontól

Smart home

Családbarát fényképezőgép a Canontól

Kacsintásérzékelő és 12-szeres optikai zoom: bemutatkozik a Canon Powershot SX130 IS.

DIGIC 4 processzorral és 12,1 megapixeles érzékelővel felszerelt fényképezőgépet mutatott be a Canon: Powershot SX130 IS modelljének érdekessége, hogy a 12-szeres optikai zoom a nagy látószögtől (28 mm) a teleobjektívig (336 mm) terjed, így a fényképezőgép a csoportképekhez és a városnéző utakon készített fotókhoz egyaránt használható. Integrált optikai képstabilizátora három állást biztosít, melyek segítségével gyenge fényviszonyok és hosszú expozíció mellett is értékelhető felvételek készíthetők. A képstabilizátor emellett csökkenti a fényképezőgép elmozdulása miatti homályos hatást, amikor a felhasználók a zoom teleobjektív tartományával távoli témákat fényképeznek.

A 230.000 képpontos felbontású, nagyméretű 7,5 cm (3.0”) LCD-vel szerelt masinával 720p HD videó is rögzíthető sztereo hanggal. Az objektív halk motorjának köszönhetően a videofelvételek készítése közben az objektív teljes fókusztartománya kihasználható, a folyamatos autofókusz pedig biztosítja, hogy a mozgó elemek is élesek maradjanak. A modell támogatja az új SDXC memóriakártyákat, ezáltal akár 2 TB videót és teljes felbontású állóképet tárolhat anélkül, hogy kártyát kellene cserélnie.

Canon PowerShot SX 130 IS

Könnyen használható az egész család számára
Egyszerű módban a fényképezőgép tökéletes gyorsfényképező, hiszen annak érdekében, hogy könnyebb legyen megkomponálni és rögzíteni a lehető legjobb felvételeket, letiltja a legtöbb beállítást, és az ikonok többségét is eltávolítja a képernyőről. Az integrált Smart Auto, azaz az intelligens témafelismerő technológia automatikusan észleli a jelenet jellegét, és 28 jelenettípus közül kiválasztja az optimális beállítást. Az Intelligens vakuexpozíció a felvételkészítés körülményeinek megfelelően szabályozza a vakuszinteket.

A Szervo AF és AE mozgó tárgy követése esetén észleli a mozgó tárgyakat, és automatikusan beállítja a fókuszt és az expozíciót. A kacsintással, mosollyal vagy egy új arc belépésével induló, arcfelismerő technológiával rendelkező Intelligens zár funkció segítségével csoportképek készíthetők. A legjobb felvételek elkészítése érdekében a kacsintás érzékelő például arra is figyelmezteti a felhasználót, ha az egyik szereplő szeme csukva van.

A kézi vezérlés segítségével a tapasztaltabb fényképészek a zársebesség és a rekeszérték szabályozásával, saját beállításaikkal, és effektusaikkal készíthetnek felvételeket.

/pictures/Hirek/Canon PowerShot SX 130 IS.JPG

A miniatűr effektus videók, és állóképek rögzítése esetén egy eltolható tengelyű objektív effektusait utánozza, amellyel makettszerű külsőt kölcsönöz a témának. A halszem effektus a hal szemének torzító hatását utánozva nyújt új látószöget a portrékhoz és a tájképekhez. A szuperélénk mód növeli a színtelítettséget, a poszter effektus pedig retro hangulatot kölcsönöz a képeknek, így a felhasználók képei igazán kiemelkedhetnek a többi közül.

A fotók és videók megosztásához a PowerShot SX130 IS tulajdonosainak lehetősége nyílik a Canon Image Gateway weboldalhoz is csatlakozni. A felhasználók így akár egy 2 GB kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik fényképeik százait. A webhely támogatja a mobil böngészést.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp